Qui era la Palmira?

clubpalmira.jpg

“Es pretenia educar en la llibertat i, per tant, en la responsabilitat, en el respecte a l’altre, en el treball col·lectiu i en la solidaritat.”

Palmira Domènech es referia així a la seva tasca al Prat durant els anys setanta. El centre cívic adopta el nom d’aquesta dona, que va ser una activista sociocultural, compromesa també amb els moviments socials i el feminisme, per retre-li homenatge.

Coneguda al Prat per la seva tasca formativa, va ser una de les primeres educadores socials de Catalunya i directora del Centro de Esparcimiento de la Cooperativa Obrera de Viviendas, que va estar en funcionament del 1969 al 1977. Hi assistien infants i joves de 6 a 14 anys, i s’hi feien activitats diverses: tallers, música, teatre, cinefòrum, biblioteca, excursions i colònies, entre d’altres.

La feina de Palmira Domènech va ser molt important per a la dinamització i cohesió del barri. El nou centre cívic vol donar continuïtat a la tasca d’aquesta activista, i per això tindrà la mirada posada en la diversitat, la proximitat, la transformació social, la creativitat i la implicació de la comunitat en la vida de la ciutat.

Palmira Domènech

Media Root