Juguem a llegir

Juguem a llegir

Activitat dirigida a pares i mares i altres familiars d’infants de 0 a 3 anys, així com a embarassades. Activitat orientada a adults, excepcionalment podran assistir lactants que encara no caminen.

En aquests tallers els pares, mares i altres familiars  descobrireu com podeu fer de mediadors de la lectura amb els vostres infants des que són nadons. Coneixereu llibres de diferents tipologies per acompanyar les primeres lectures abans de saber llegir lletres, aprendreu la força de l'oralitat, de la lectura en veu alta per acompanyar els vostres fills en la valuosa experiència de la descoberta dels primers llibres i primeres històries i així  començar a construir l'itinerari lector i la primera biblioteca dels vostres fills.

Els infants agraeixen el temps de qualitat quan els adults esteu per ells i amb ells. Aquestes sessions són per conèixer els materials i aprendre a fer-los servir. Un cop a casa podreu buscar aquests moments tranquils per introduir la literatura, amb materials rellevants que us ajudaran a crear vincles poderosos amb la lectura i entre vosaltres.

Activitat dirigida a familiars d’infants de 0 a 3 anys, així com embarassades.

Sessions

Llibres que sonen i canten" amb Montse Colilles

Dijous, 7 d'octubre de 2021

En aquesta sessió es presentaran els llibres que podeu utilitzar amb els més petitons per cantar i bressolar. També veurem diferents llibres de sons i els llibres que introdueixen les primeres estructures poètiques. I acabarem amb els que tenen textos rimats.

Imatgiaris i primers coneixements" amb Montse Colilles

Dijous, 4 de novembre de 2021

En aquesta sessió es presentaran els llibres que permeten l’exploració i l’apropiació del món partint de la representació d’objectes per a poder assenyalar i així anar descobrint com s’ anomenen les persones, les coses. Partint d’objectes i escenes de la vida quotidiana, anar entrant en escenaris desconeguts i arribar als primers llibres documentals.

Llibres que porten lluny: primers relats" amb Montse Colilles

Dijous, 2 de desembre de 2021

En aquesta sessió descobrirem les primeres narracions de contes populars, alguns àlbums amb estructures repetitives i també els primers còmics.

Més informació aquí.

Explica'm un conte" amb Paula Colobrans

Dijous, 16 de desembre de 2021

De vegades, explicar històries als nostres fills és tot un repte, ja que ens costa trobar idees, estem cansats o no ens ve de gust. A més, ens hem d’enfrontar a les interrupcions constants dels “i per què?”, “així no és”, “en vull més”… I pot esdevenir esgotador.

Taller destinat a aprendre estratègies per estimular la nostra creativitat, per aprendre a ser concrets i desenvolupar històries amb principi, nus i final, i per saber aprofitar la imaginació dels nostres fills/es. Treballarem individualment i en grup a través de jocs i de la reflexió. Es fomentarà el debat entre els participants.

Aquesta activitat forma part del programa "BiblioLab" de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Més informació aquí.