Scape food i visita guiada a l'exposició "Menja, actua, impacta" -NOVA-

El sistema alimentari és una de les primeres causes de la crisi ambiental i social que vivim. Ens cal canviar, especialment, la forma amb què produïm, distribuïm i consumim els aliments. L’exposició "Menja, actua, impacta" ens convida a reflexionar i a passar a l’acció. El recorregut d'aquesta exposició passa per 5 grans reptes, que inclouen el malbaratament alimentari o l'augment del consum d'aliments ultraprocessats, entre d'altres. L'activitat també inclou la realització d'un scape food 

Aquesta expèriencia scape food permet als alumnes treballar en equip, cooperar i resoldre els enigmes plantejats al voltant de l’alimentació sostenible i saludable en un format lúdic.

Vectors del Currículum

  • Ciutadania democràtica i consciència global

Competències específiques

  • Competències de l’àrea de coneixement del medi natural, social i cultural 2
  • Competències de l’àrea de coneixement del medi natural, social i cultural 5
  • Competències de l’àrea de coneixement del medi natural, social i cultural 7
  • Competències de la matèria de Biologia i Geologia 5

Objectius

Mostrar les problemàtiques del sistema alimentari actual i proposar-hi alternatives i solucions, i potenciar el pensament crític.

Potenciar la cooperació, el treball en equip i el pensament creatiu, conèixer eines per aturar el canvi climàtic mostrar les problemàtiques del sistema alimentari actual.

 

Activitats

Visita guiada a l'exposició "Menja, actua i impacta" sobre alimentació sostenible i experiència Scape Food. Pot tenir una durada de mig matí o d'un matí sencer, segons les activitats triades. Cal que ho expliciteu a les observacions. 

Persones destinatàries

3r Primària, 4t Primària, 5è Primària, 6è Primària, Educació secundària

Sabers

Entesa dels aspectes bàsics de les funcions vitals de l’ésser humà des d’una perspectiva integrada: obtenció d’energia, relació amb l’entorn i perpetuació de l’espècie

Reconeixement de la importància de la conservació dels ecosistemes, la biodiversitat i la implantació d’un model de desenvolupament sostenible. Anàlisi de la relació de la sostenibilitat amb alguns ODS (ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles; ODS 12. Consum i producció responsables; ODS 13. Acció climàtica).

Aplicació de pautes per a una alimentació saludable: menús saludables i equilibrats amb productes de proximitat, importància del cistell de la compra i de l’etiquetatge dels productes alimentaris per conèixer els nutrients i el suport energètic i així prendre decisions raonades