Es tracta d'una exposició sobre alimentació sostenible i saludable que està organitzada en 5 blocs temàtics:  1. Una immersió a ritme de rap en l’important paper de l’alimentació en la gran crisi social i climàtica a què ens enfrontem  2. Un espai expositiu per descobrir els 5 reptes més importants de l’alimentació sostenible  3. Un espai de reflexió per comprovar que les nostres decisions compten i tenen impacte. 4. Un “mercat de solucions” per explorar què s’està fent i què podem fer cadascun de nosaltres. i  5. Un espai interactiu per expressar les opinions i compromisos propis. 

Es proposa endinsar-se en els 5 temes principals en què cal actuar per fer front a l’emergència planetària i avançar cap a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 en matèria d’alimentació: optar pel comerç de proximitat i de temporada, reduir el consum de proteïna animal, reduir el malbarament alimentari, utilitzar menys plàstic i més envasos reutilitzables, utilitzar menys aliments ultraprocessats i més ingredients saludables. 

La proposta és de la visita i un taller a escollir en funció de l’edat dels infants/joves.

 

Competències

  • D'aprendre a aprendre
  • D'autonomia i iniciativa personal
  • En el coneixement i la interacció amb el món físic
  • Social i ciutadana

Objectius

- Conèixer les problemàtiques associades a l'emergència planetària global, amb una crisi alimentària agreujada pel canvi climàtic que comporta importants problemes de malbaratament d’aliments, de sostenibilitat, de salut, de fam, desnutrició, sobrepès, desigualtats i injustícies alimentàries, entre d’altres.

- Explicitar la necessitat de les persones -especialment els infants i joves-  per tenir millors opcions alimentàries.

- Activar el canvi individual que permetrà connectar amb l’acció col·lectiva.

Materials de suport:

https://menjaactuaimpacta.org/

Persones destinatàries

Escoles bressol i tots els nivells d'educació infantil, primària i secundària

Observacions

Hi ha gratuïtat per a alguns grups escolars depenent del centre educatiu i del trimestre escolar triat per fer l'activitat (visita guiada i/o taller ) en funció del conveni vigent amb la Fundació Catalana de l'Esplai, promotora de l'exposició. 

Aquesta activitat ja ha estat proposada durant el 3r trimestre del curs 21/22.