#elmenjar no es llença  

El taller presenta el repte ambiental i social de les pèrdues i el malbaratament alimentari als i les alumnes de primària. A través de la identificació de les causes principals, s'anima als i les alumnes a utilitzar la imaginació i ser part de la solució.Té una durada de 1,5 h.

Competències

  • D'aprendre a aprendre
  • En el coneixement i la interacció amb el món físic
  • Social i ciutadana

Objectius

 

- Conèixer les causes i les conseqüències de les perdues i el malbarament alimentari.
- Analitzar la petjada ecològica que se’n deriva i vincular-la amb el context d’emergència climàtica.
- Transmetre el valor dels aliments, la cultura de l’aprofitament i la sostenibilitat.
- Analitzar críticament l’entorn i fomentar la reflexió sobre temes com: desigualtats socials, consum responsable, sostenibilitat, sistemes agroalimentaris o sobirania alimentària.
- Idear solucions col·lectives i comunitàries per tal de fer front als reptes socials i ambientals presentats.

Activitats

 

A través de diferents vídeos i dinàmiques, es dona a conèixer com moltes de les fruites i verdures que acaben a les escombraries perquè no compleixen els criteris estètics de mercat són delicioses igualment. Mitjançant dinàmiques de creació artística es creen contes il·lustrats que donen veu als personatges de la nostra història perquè ens expliquin que el menjar no es llença!

 

Persones destinatàries

Alumnat de cicle mitjà de primària

Observacions

Es demanarà a cada grup classe participant que faci un mural o una exposició artística després del taller i se'n farà difusió