Aules amb bon tracte: contes per fer-se gran

Temes: Educació
Categories: Activitats educatives
Eix temàtic: Intergeneracional

Amb l’activitat “Contes per fer-se gran” es proposa treballar el tema de la negociació a partir de contes en què es plantegen situacions i conflictes relacionats amb la gent gran. 

 El recull consta de quatre contes: 

 +  El misteri de l’àvia Lluïsa. L’àvia s’ha enamorat i el Jan i la Berta no entenen perquè l’àvia està més feliç que mai i els seus pares més enfadats que mai! 

 +  De frases fetes, el món n’és ple. L’avi Cisco ha emmalaltit del cos i una mica del cap. Ja no pot viure sol i ve a viure a casa del Ferran i de l’Íngrid. 

 + Un dia normalTres famílies molt diferents però molt normals comparteixen una àvia coneguda com a àvia Sisí. Li diuen així perquè sempre respon “sí, sí”, encara que per dins tingui ganes de respondre “no, no”. 

 + Primer tercera. Al primer pis hi viu un senyor misteriós que sembla que sempre està enfadat! Els nostres protagonistes s’han proposat esbrinar què li passa i com el poden ajudar.

Competències

  • Social i ciutadana

Objectius

 -   Promoure el bon tracte a la gent gran a partir de la negociació i la resolució de conflictes.

-    Trencar estereotips i prejudicis al voltant de l’envelliment.

-    Promoure el valor de la cura.

 -   Comprendre les necessitats de la gent que ens envolta.

-    Promoure la capacitat d’entesa envers la gent gran.

Activitats

Cada classe rebrà inesperadament un sobre en què es demanarà la seva col·laboració a la campanya “Tracta’m bé”. Al sobre hi haurà una carta amb els detalls d’aquesta col·laboració; en aquest cas, hauran de llegir uns contes en què els protagonistes són persones grans. A més a més, el sobre contindrà: l’adhesiu “Aula amb bon tracte”, perquè el pengin a la porta de la classe, la fitxa per al tutor/a per poder treballar la temàtica i la fitxa de treball per a l’alumnat. 

Persones destinatàries

Alumnes de cicle superior de primària