Trobada de percussió de les Escoles de Música de Catalunya - 2017

2016. "Also Sprach Zarathustra".Trobada de Percussió de les escoles de música de Catalunya. (càm.2)

Media Root

La propera edició de la Jornada de percussió de les Escoles de Música de Catalunya es realitzarà a El Prat de Llobregat el proper 18 de Març de 2017.

El fil conductor d’aquesta edició 2017 serà aglutinar estudiants de qualsevol edat i qualsevol nivell instrumental per gaudir de l’experiència de participar en un concert comú en format de gran conjunt de percussió.

Per tal de dur a terme aquesta activitat, es realitzaran un total de 4 tallers rotatius en els quals es crearà el contingut del concert. Aquests tallers giraràn al voltant de diveres músiques del món, les quals es veuràn representades en el concert, un concert de cloenda de la trobada que permetrà posar en escena el treball de tot el dia.

Els àpats (esmorzar i dinar) de la trobada aniran a càrrec de cada assistent i disposarem d’un espai per dinar a l'Escola Bernat Metge. La organització proporcionarà les begudes durant el dinar, i oferirà un berenar als participants abans del concert.

El concerts es duran a terme a l'auditori del Cèntric. El concert de petits serà 17h i l'accés a la sala serà 30 minuts abans. El concert de grans serà a les 19,30h i el públic podrà accedir-hi 15 minuts abans. Les families podran recollir als participants en acabar el concert per la porta principal del Cèntric. Els participants disposaràn de 3 entrades per als seus familiars. La resta d'entrades es repartiran durant l'hora abans de començar el concert a les taquilles del Cèntric.

El programa provisional és el següent. L'anirem concretant a mesura que tinguem tancades les inscripcions.

Si teniu preguntes, no dubteu en contactar al correu de contacte del peu de pàgina. Tot i així, us deixem unes quantes indicacions que poden resoldre possibles preguntes que us pogueu fer:

  • Inscripció: La inscripció estarà oberta fins al 20 de gener de 2016. Recordeu que és imprescindible emplenar el full de cessió de drets d'imatge, i fer-lo arribar al vostre professor de percussió.
  • Professors acompanyants: Els professors de les escoles participants s'encarregaràn d'acompanyar als alumnes als tallers, especialment en els canvis de seu de les activitats.
  • Materials: Preveiem penjar els materials didàctics a partir del 6 de febrer de 2016.
  • Arribada i recollida dels alumnes: Anirà a càrrec dels familiars d'aquestos.
  • Dietes: L'esmorzar i el dinar van a càrrec dels familiars (us podeu portar carmanyola o entrepans o el que volgueu). L'EMMEP posarà la beguda del dinar i el berenar.
  • Lloc de les activitats: Els diferents tallers es duran a terme a l'Escola Municipal de Música del Prat, al Cèntric i a l'Escola Bernat Metge. Les tres ubicacions estan molt a prop una de l'altra, i els moviments d'alumnes es realitzaràn sempre amb acompanyament de professors. El concert serà a l'auditori del Cèntric. Consulteu el mapa per veure les ubicacions.
  • Vestimenta: La indumentària pel concert serà pantalons texans i samarreta negra.

Amb el Feliu Ribera i la Carme Garrigó viureu la experiència de formar part d'un Gamelan, instrument tradicional balinés, el qual emulareu amb l'instrumental de percussió al que esteu acostumants.

La Sara és especialista amb improvisació conduïda, i amb ella podreu aprendre les indicacions bàsiques del Caballo ganador, argot lliure del Sounpainting.

Amb el Cristian Cantero, l'Ignasi Cama i el Joan López entrareu en el món de l'acompanyament rítmic del flamenco, amb les palmes.

Amb l'Antonio i la Laia, entrareu en el món d'emular els sons de la bateria amb la boca.

Escoles que han confirmat la seva participació fins a dia d'avui:

Llocs on es desenvoluparan les activitats

1

Centre Cultural Torre Balcells

Plaça de Pau Casals 0002
2

Cèntric Espai Cultural

Plaça de Catalunya 0039-0041
3

Escola Bernat Metge

Carrer de Jaume Casanovas 0171

Amb la col·laboració de:

Agraïm la sessió d'instruments que realitza l'ESMUC i al fons de la família Colomer i OJPC per a la realització de la Trobada de Percussió, així com al Conservatori de Sabadell i l'Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de l'Hospitalet, al Ramon Torramilans i al Feliu Ribera per cedir-nos també part del seu instrumental.