Suport a la Creació

El projecte de Suport a la creació neix de la voluntat de donar suport a la creació fotogràfica local i de posar en valor tot un seguit d'iniciatives creadores d'artistes novells en el camp de la fotografia.

Aquest any dins la nostra línia de suport a la creació i a la pràctica "Fotògrafs Emergents" hem volgut apropar-nos a la Fundació Rubricatus, centre de referència de la ciutat, que treballa amb persones amb diversitat funcional.

Dins del seu servei de Centre Ocupacional, s'imparteix un taller de fotografia a càrrec d'en Rubén Álvarez. Aquest jove professional i, exalumne dels tallers de fotografia del Centre Cívic Jardins de la Pau, imparteix actualment un taller fotogràfic conjuntament amb els seus companys Cristina Martínez i David Laguna per dotar als seus dels coneixements, les eines i els procediments necessaris perquè adquireixin les capacitats per realitzar fotografies.

Aquesta és una activitat creativa i lúdica i té com a finalitat afavorir tant el desenvolupament personal dels usuaris i usuàries com la de donar una oportunitat diferent per explorar les seves capacitats expressives i artístiques. Alhora permetrà als usuaris millorar l'observació de l'entorn i els dóna la capacitat de poder veure les coses des de diferents angles i perspectives i d'explorar noves realitats.

 

Fotografia: Ricardo Marfil

Objectius

  • Donar suport als fotògrafs emergents locals.
  • Posar-los en contacte amb altres creadors per estimular feedbacks i col·laboracions entre ells, així com projectes i/o accions conjuntes.
  • Donar visibilitat a les seves creacions amb la cessió d'espai expositiu al centre.
  • Fer-los agents actius en els processos propis de foment de la fotografia del centre.

Definició

L’eix del projecte es basa en la creació d’un projecte fotogràfic comú i participatiu que posi en valor els actius creatius dels fotògrafs emergents de la ciutat i de l'entorn associatiu.

El projecte contempla donar suport en diferents aspectes:

  • Promoure el coneixement mutu de les inquietuds culturals.
  • Establir punts de trobada i relació entre i amb ells/elles.
  • Cedir espais i infraestructura per possibilitar la creació col·lectiva.
  • Establir relacions amb els joves creadors per a la realització de diferents accions dins del foment de la fotografia.

Per avaluar i fer seguiment dels processos de treball, s’estableix un sistema d'indicadors i documents (Taules de treball i actes) que permet seguir el fil del procés creatiu i establir un calendari i un ritme de treball.

Descarregueu-vos aquesta informació en PDF

Fotògrafs emergents - Descripció del projecte (pdf - 47859 bytes)