El projecte Connecta Jove és una iniciativa que busca fomentar l’aprenentatge i la interacció entre jovent i gent gran en l’àmbit de les noves tecnologies. A través d’aquest projecte, diversos joves comparteixen els seus coneixements i habilitats amb les persones grans que volen aprendre a utilitzar els seus telèfons mòbils intel·ligents. D’aquesta manera, es busca reduir l’escletxa digital i es crea un espai de convivència i connexió entre les diferents generacions participants.

El projecte Connecta Jove es desenvolupa als Centre Cívics del Prat de Llobregat; Jardins de la PauSant Jordi-Ribera BaixaPalmira Domènech i al Casal Cívic Delta del Llobregat, on grups d’estudiants provinents dels Instituts Ribera Baixa, Salvador Dalí, Estany de la Ricarda, Baldiri Guilera i IE El Prat, ofereixen sessions formatives i de suport a les persones grans que s’hi inscriuen. La proposta es desenvolupa de gener a juny i forma part d’un projecte estatal impulsat per Educació i Fundesplai. A més, el Connecta Jove està integrat al programa de Gent Gran, que promou la participació i la inclusió social de les persones grans.

El Connecta Jove forma part del Servei Comunitari, un projecte educatiu amb utilitat social emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn que es fonamenta amb la metodologia d’aprenentatge servei, en la qual l'alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. El Connecta Jove, com totes les activitats del servei comunitari, forma part del currículum escolar i per tant és avaluable.

Podeu trobar més informació sobre la proposta a Jardins de la Pau aquí.