Cicle l'autor/a i la seva obra

El Cicle l’Autor i la seva obra neix al 2013 amb la clara voluntat de donar visibilitat a les imatges capturades al llarg del temps pels diferents fotògrafs de la ciutat del Prat. Des del Centre Cívic Jardins de la Pau es treballa el suport a la difusió a través d’iniciatives com aquest cicle per posar en valor el material recopilat.

L’objectiu del projecte és crear un recull fotogràfic que tingui com a protagonista l’obra i la trajectòria de l’autor en el marc del Prat de Llobregat, partint d’una selecció conjunta del material que posteriorment es donarà a la col·lecció de l’Arxiu Municipal, així com oferir un espai expositiu on mostrar les imatges seleccionades.

Fins a aquest moment autors tan destacats com Joaquim Torrent, Fernando Vecino, Frederic Comas, Gerard Giménez, Josep Bel Maurí, Josep Manel Benet , Àngel Ventura, Josep Lloret, Manel Millán i Luis Garcia han format part d’aquest cicle dirigit per l’equip tècnic del Centre  Cívic Jardins de la Pau i l’Arxiu Municipal.

 

L'onzena edició del Cicle acull una selecció d'imatges capturades per l'artista Rosa Delgado Leyva que ens convida a reflexionar sobre la cultura, els oficis i l'urbanisme d'una època passada, revelant la bellesa en la simplicitat de la vida quotidiana. 

 

Rosa Delgado Leyva

Instants del Prat

En aquesta onzena edició del cicle L'autor i la seva obra, Rosa Delgado Leyva ens ensenya part del seu arxiu fotogràfic.

L'exposició fotogràfica de l'artista pratenca ofereix una mirada íntima al seu arxiu personal, destacant una selecció de la seva obra analògica en blanc i negre. A través de les seves imatges capturades durant els anys 90, quan era estudiant d'Imatge a la Universitat de Belles Arts, l'autora d'enguany ens transporta a la vida quotidiana de la nostra ciutat, mostrant-nos la seva passió per la fotografia al portar sempre la seva càmera reflex, fins i tot de nit.

Cada fotografia ens convida a reflexionar sobre la cultura, els oficis i l'urbanisme d'una època passada, revelant la bellesa en la simplicitat de la vida quotidiana.

 

Artista multidisciplinar, docent, escriptora i directora de cinema nascuda a Barcelona, però resident a la ciutat d'El Prat de Llobregat. Va créixer a la perruqueria de la seva mare, on va aprendre l’ofici ajudant-la els dissabtes. 

Des dels 18 anys, combina els seus estudis i els seus projectes artístics amb altres feines com, per exemple, el d’auxiliar de vol. La seva passió per les arts, la pintura i la fotografia la van portar a obtenir una llicenciatura en Belles Arts, especialitzant-se en fotografia, cinema i vídeo a la Universitat de Barcelona. Va obtenir el doctorat en Imatge Audiovisual i és autora del llibre de cinema La pantalla futurista (Méliès-Chomón) (Ed. Cátedra, Madrid 2012), centrant la seva tesi en l'imaginari futurista representat en el cinema primitiu i clàssic. 

Des de l’any 2000 treballa en un institut del Prat com a professora de secundària de dibuix, audiovisuals... 

Entre els seus treballs artístics cal destacar la direcció dels curtmetratges Oh the Chacho well he knows (2017), guanyador de nombrosos premis i reconeixements a Llatinoamèrica, Cannes, Berlín, Àustria..., i especialment a Itàlia, i Blind Flowers (2022), que circula actualment per festivals.