Valverde Valera, Andrés


Tags: Cultura
Valverde Valera, Andrés

Esplugues de Llobregat, 1989

Ha viscut sempre al Prat de Llobregat. Graduat en Biologia (2014) i Màster en Biodiversitat (2016) per la Universitat de Barcelona. Premi especial de l’any de la Ciència 2007 pel treball de recerca “Macromicets del litoral de Gavà” entregat al “XX Certamen de Jóvenes Investigadores”, on va proporcionar un extens catàleg dels fongs de les pinedes litorals i altres hàbitats d’aquell municipi.

Des de l’agost de 2017, treballa a l’empresa Sistemas Medioambientales (SM) com a tècnic de medi ambient a l’aeroport de Barcelona-El Prat, i també ha participat en campanyes informatives de mobilitat per a l’Ajuntament de Barcelona i eventualment fa d’educador ambiental en casals d’estiu, promovent actituds d’estalvi energètic, entre d’altres.

Al delta del Llobregat, i pel que fa a l’estudi de la flora vascular, destaquen el seu informe inèdit “Atles de les poblacions d’orquídies de la zona litoral del terme municipal de Gavà. Any 2015”, lliurat a l’Ajuntament del citat municipi, i l’informe també inèdit “Seguiment de la vegetació de les platges afectades per la construcció d’una escullera de protecció de la conducció de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat. Any 2017”, elaborat per al Consorci per a la protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, treball amb la coautoria del seu pare, també biòleg, Andrés Valverde Martínez.

És soci de l’Associació Micològica Joaquim Codina, de l’Agrupació Micològica Berguedana i vocal de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Micologia, on es fa càrrec o col·labora en l’organització de cursets de micologia i d’exposicions i xerrades a tot el país, a més d’escriure i participar en alguns articles i llibres sobre micologia.

(Informació revisada per l’autor)

Obra publicada
  • Ribot i Calpe, Josep; Valverde Valera, Andrés. Àlbum naturalista de micologia. Barcelona : Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura : Biblioteca de Catalunya, 2017.
  • Valverde Valera, Andrés. “Primera aproximació al component fúngic dels voltants de l’Estany de Banyoles”.  A: Revista Catalana de Micologia. Barcelona: Societat Catalana de Micologia, 2017, núm. 38, p. 31-39.
  • Niell i Barrachina, Manel; Valverde Valera, Andrés; Girbal Lladó, Josep. “Addicions al catàleg micològic d’Andorra I”. A: Revista Catalana de Micologia. Barcelona: Societat Catalana de Micologia, 2017, núm. 38, p. 21-30.
  • Valverde Valera, Andrés. “Caracterització microclimàtica i distribució altitudinal de les poblacions d’Erodium glandulosum (Geraniaceae) al Montcau (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac)”. A: IV Jornades de Conservació de Flora i Funga. Olot · 28, 29 i 30 de novembre · 2016. Llibre de resums. Girona: IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, 2016, p. 47.
  • Valverde Valera, Andrés. “Diversitat i conservació de les orquídies de la zona litoral de Gavà (delta del Llobregat)”. A: IV Jornades de Conservació de Flora i Funga. Olot · 28, 29 i 30 de novembre · 2016. Llibre de resums. Girona: IV Jornades de Conservació de Flora i Funga, 2016, p. 15.
  • Valverde Valera, Andrés. Guia de fongs del Delta del Llobregat. El Prat de Llobregat: Consorci per a la protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, 2012.
  • Valverde Valera, Andrés. “Macromicets del litoral de Gavà”. A: Premis CIRIT per fomentar l’esperit científic del jovent, 2007. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT), 2007, p. 23.