Solsona Sánchez, Òscar


Tags: Cultura
Serra i Rubió, Eulàlia

Barcelona, 1965

Traslladà la seva residència al Prat de Llobregat el 1992. Durant deu anys, fou professor de publicitat a una escola de Barcelona de les assignatures de creativitat, llenguatge audiovisual, llenguatge creatiu, planificació estratègica, etc. Amant de la pintura i la poesia, pel que fa a la pintura s’inclina per l’abstracció geomètrica, mentre que en la poesia utilitza un to irònic.

Forma part del programa radiofònic poètic "Sopa de poetes", juntament amb Mariano Martínez i Pepe Maiques, des de la seva creació l’any 2005. Organitzen lectures i trobades poètiques a més de la creació d'un bloc a internet sobre els seus treballs i muntatges. Recentment el programa fou guardonat amb el Premi de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat 2009.

També ha dirigit el documental Et donaré les pedres sobre el poeta pratenc Josep Meizoso i fou un dels guanyadors de la primera convocatòria artística 41º 19'47'' N, 2º6'11'' E (coordenades geogràfiques de la ciutat) organitzat per l'Oficina de Recursos Artístics (ORA) amb el projecte "El Prat: l'universal particular". També, ha realitzat més d'una cinquantena de poemes audiovisuals.

Ha realitzat un taller de lectura i escriptura per a joves, el passat curs, a la Biblioteca de l'Institut Ribera Baixa. Ha impartit conferències sobre poesia i lectura en diferents instituts de la ciutat. Va ser el director i conductor de l'exitós Ink-Out, club de lectura audiovisual i literària per a joves.

Obra publicada
  • Tripolar. Logroño: Ediciones del 4 de agosto, 2013.
  • Piedra. Papel. Tijera. El Prat de Llobregat: Rúbrica, 2008.
  • La superfície del pájaro. Mikado Libroblogs, 2008.

 

Ràdio