Sabaté i Villagrasa, Alba


Tags: Cultura
Sabaté i Villagrasa, Alba

Manresa, 1962

Es va llicenciar en Filologia Catalana. Actualment és catedràtica en Llengua i Literatura Catalana a l'Institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat.

L’any 2002 va rebre el Premi de Poesia Miquel Martí i Pol amb l’obra El caliu de les pedres, atorgat per l’Ajuntament de Roda de Ter. Amb la novel·la Paradisos d’aigua va quedar finalista l’any 2005 al Premi Pere Calders i amb El soroll de les balenes  va ser també finalista a la XXXI edició del Premi Just Casero de novel·la curta al 2011. L’any 2012, amb l’obra Cançó de Setembre va guanyar el XXIV Premi de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa”.

El 2013 se li va atorgar el Premi Ciutat del Prat en reconeixement a la seva tasca en l’educació pública de qualitat. Aquest mateix any, la seva obra Aniversari fou guardonada amb el Premi Marian Vayreda de Prosa Narrativa, atorgat per l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. Sota el pseudònim de Virginia Pons amb la novel·la L’Hotel blanc de la platja va resultar finalista del 48è Premi Prudenci Bertrana de Novel·la.

És membre de l'Associació d'escriptors del Prat "tintablava".

Obra publicada
  • Galetes de mel i gingebre. Barcelona: Columna, 2021
  • L'Hotel blanc de la platjaBarcelona: Columna, 2016
  • AniversariBarcelona: Empúries, 2014
  • Cançó de setembreLleida: Pagès Editors, 2012
  • Paradisos d’aigua. Barcelona: Edicions Proa, 2006
  • La frontera de la llum. Vic: Eumo Editorial, 1994
Ràdio