Rubio, Stella


Tags: Cultura
Rubio, Stella

El Prat de Llobregat, 1982

De ben petita va mostrar molt interès per la pintura, l’artesania i el món de la il·lustració. Es va formar en Integració Social i en Art-teràpia i, actualment, està cursant estudis de Música i Psicologia però, sobretot, la Stella és una artista pràcticament autodidacta que es dedica a la seva passió: la pintura, la il·lustració, la pintura mural i l’artesania en totes les seves formes.

Es va iniciar en el món de l’art molt aviat, rebent classes de dibuix de mà de Xavier Mateo a la botiga-escola “Enigma Art” del Prat de Llobregat. Durant la seva trajectòria artística ha realitzat destacables exposicions com, entre d’altres, “Soledades acompañadas” (pintura) l’any 2006, “Érase una y mil veces...” (pintura i il·lustració) l’any 2009, totes dues al restaurant-galeria-cafè pratenc Ona Nuit i “Un conte sense FI”. També ha participat en projectes artístics col·lectius, com la presentació del llibre La hija del lagode Cristina Cuesta l’any 2008. Així com en projectes d’intervenció urbana com el “Gallum Gallum” al Prat de Llobregat i la iniciativa “Pica la Cresta”, emmarcada en el 50è aniversari de l’històric carrer Ferran Puig, sent l’encarregada del canvi d’imatge de la Font del Gall, per a la qual va voler “aprofitar les formes per crear una petita ciutat, un petit Prat on convivien veïns”.

En el sector de la il·lustració és especialment destacable la seva col·laboració amb el poeta Ventura Camacho, il·lustrant el seu llibre de poesia Los tres ríos de Kisho. També cal destacar la il·lustració del llibre Cuentos para después del vaso de leche i Cuentos para antes de cerrar los ojos, del metge Iván Carbaño. La Stella col·labora activament amb l’empresa Linuesa des de l’any 2007. 

Obra Publicada
  • Lucea, Pilar. Un comino le importa a Maximino. Stella Rubio: il·lustracions. Badajoz : @becedario, 2013. 
  • Rubio, Stella. Cosas vivas. [El Prat de Llobregat]: [l'autora], 2012.
  • Carabaño, Iván. Cuentos para antes de cerrar los ojos. Stella Rubio: il·lustracions. Madrid: Exlibris Ediciones, 2011. 
  • Carabaño, Iván. Cuentos para después del vaso de leche. Stella Rubio: il·lustracions. Madrid: Exlibris Ediciones, 2011. 
  • Camacho, Ventura. Los tres ríos de Kiso. Stella Rubio: il·lustracions. Granada: Alea Blanca, 2010.