Romero Casanova, Juana Dolores


Tags: Cultura
Romero Casanova, Juana Dolores

El Prat de Llobregat, 1992

Estudia Interpretació a l'Escola Superior d'Art Dramàtic de l'Institut del Teatre i, posteriorment, inicia Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. Investiga les poètiques de l'acció i les performativitats del discurs a través de la tensió entre les ideologies i la bellesa.

L'any 2014 és professora d'interpretació i dramatúrgia en diversos projectes socioculturals en els que desenvolupa la seva pràctica artística com una pràctica de resistència contra la capitalització i la institucionalització de les nostres vides.  

Funda i coordina el projecte cibernètic @POESIA.VIRAL i dirigeix, interpreta i escriu les seves peces com ara # J U A N A D O L O R E S # * massa diva per a un moviment assembleari * ,la seva primera peça teatral produïda per l'Antic Teatre (2019) i * HIT ME IF I'M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor (2020). Crea els audivisuals LIMPIEZA (2020), peça audiovisual sobre la precarietat de les treballadores de la neteja i la hipocresia dels estats-nació en plena crisi sanitària i socioeconòmica a causa del COVID-19; SANTA BÁRBARA (2020) i MISS UNIVERSO (2021).

És productora a Castillo de Diamante i militant a Marxisme & Cultura.

El seu poemari Bijuteria és premiat a la 56a edició del premi de poesia Amadeu Oller per a poetes inèdits.

Obra
  • I si una nació desfilant per una catifa vermella. Barcelona: Edicions Ponciones, 2023
  • Miss Universo, 2021 (àudiovisual).
  • Bijuteria. Cabrera de Mar : Galerada, 2020
  • Santa Bárbara, 2020 (àudiovisual).
  • LIMPIEZA, 2020 (àudiovisual).
  • * HIT ME IF I'M PRETTY * o Vladimir Maiakovski es va suïcidar per amor, 2020 (teatre). 
  • # J U A N A D O L O R E S # * massa diva per a un moviment assembleari *, 2019 (teatre).

Vídeos

La Juana Dolores entrevista a Bad Gyal
La Juana Dolores entrevista a Bad Gyal

L'actriu i escriptora Juana Dolores entrevista a Bad Gyal. Una conversa sense censura i a pèl, parlant del panorama musical català, de moda, de feminisme, de llengua i de moltes coses més. lacapsa.org Producció: La Capsa Realització: Jordi Colominas O

Juana Dolores Romero. Versió completa. Festival nacional de poesia a Sant Cugat. Octubre 2020
Juana Dolores Romero. Versió completa. Festival nacional de poesia a Sant Cugat. Octubre 2020

Juana Dolores Romero Casanova (El Prat del Llobregat, 1992) és actriu i escriptora catalana, guanyadora de la 56a edició del Premi Amadeu Oller de poesia amb la seva obra Bijuteria.