Riera Gracia, Juan


Tags: Cultura
Riera, Juan

Barcelona, 1973.

Pratenc llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona i Encarregat d'Obra per l'Institut Gaudí de la Construcció. També ha realitzat un Postgrau en Energies Renovables per SEAS/Universidad Católica de Ávila.

Durant gairebé vint anys ha treballat en el sector de la construcció, principalment com a encarregat general d'obra.

Apassionat per la Història d'Àfrica negra gràcies al professor Ferran Iniesta, la seva vida va tenir un punt d'inflexió arran de treballar durant un any a Nigèria, concretament a Uyo, la capital de l'Estat d'Akwa Ibon, escenari de la Guerra de Biafra (1967-70). Allà va experimentar l'encís del lloc i de la seva gent.

Des de 2017 treballa de pagès en el negoci agrícola familiar pratenc de tota la vida, “Cal Xicarret” on es conreen productes d'horta i especialment carxofes a les terres del Parc Agrari del Delta del Llobregat, i també fruita dolça a Vilagrassa (L’Urgell) per vendre a la parada familiar del Mercat de Sant Antoni iniciada l’any 1939.

Actualment, està treballant en la seva segona novel.la “Reset. Todos tenemos pasado. Todos tenemos secretos”.

Obra publicada
  • El ángel tatuado: Amor, muerte, ciencia e intrigas políticas en la nueva sociedad humana tras la III Guerra Mundial. [s.l.]: autoedició, 2019