Puig Malet, Joan


Tags: Cultura
Puig Malet, Joan

El Prat de Llobregat, 1974

És llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i actualment treballa com a professor de llengua i literatura catalanes a l’IES Estany de la Ricarda del Prat de Llobregat. Ha estat col·laborador de la publicació anual del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat “Materials del Baix Llobregat” i, actualment, col·labora al diari local Delta.  Publicà el conte El silenci del meu cor (Kateb de Sétif) dins del llibre Primer concurs de fotografia i relat breu del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Va ser el guanyador del primer Premi Blogs Catalunya (2008) al millor blog de categoria Social per “Gazophylacium” (blog amateur sobre lexicografia general i, sobretot, sobre lexicografia catalana). Participa activament en altres blogs. L’any 2010 l’Ajuntament del Prat de Llobregat li atorgà la Beca Jaume Codina Vilà, per a la realització del seu treball “Trons a remolar. Refranys, dites, locucions i frases fetes del Prat de Llobregat” dedicat a estudiar l’origen i el significat d’algunes dites pròpies del Prat de Llobregat, que publica periòdicament al blog de nom similar “Trons a remolar: dites i refranys del Prat de Llobregat”. El treball, a més, un cop finalitzat es publicarà a la Col·lecció de textos locals, una sèrie de llibres encaminada a potenciar els treballs d’autors locals o de temàtica pratenca, que permetin ampliar el coneixement sobre la nostra ciutat.

És membre de l'Associació d'escriptors del Prat "tintablava".

Obra publicada
  • Trons a remolar. Refranys, dites, locucions i frases fetes del Prat ”. A:  Beca Jaume Codina de Recerca d'Història Local. El Prat de Llobregat: Ajuntament del Prat de Llobregat, 2013 [cliqueu sobre el títol per a accedir a l'edició electrònica].
  • “Trons a remolar. Refranys,dites, locucions i frases fetes del Prat ”. A: Beca Jaume Codina de Recerca d'Història Local. El Prat de Llobregat: Rúbrica, 2013, pàg. 241-397.
  • La Catosfera literària 08. Primera antologia de blogs en català. Valls: Cossetània, 2008. (Conté un apunt seu).
  • Primer concurs de fotografia i relat breu. Sant Feliu de Llobregat: Consell Comarcal del Baix Llobregat, 1998.