Padullés Paricio, Xavier


Tags: Cultura
Padullés Paricio, Xavier

Doctorat en Història per la Universitat de Barcelona i postgraduat en Economia Cooperativa per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Exerceix el professorat en Teoria i Història a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre fundador de la secció de teatre de la Universitat de Barcelona. El món del teatre el va portar fins al nostre poble l’any 1993. Des de llavors ha col·laborat amb el teatre Kaddish. 

Membre de la direcció de la Cooperativa Obrera de Vivendes al Prat de Llobregat és un dels seus principals dinamitzadors. Aquesta cooperativa d'habitatges és una de les  més importants i singulars de Catalunya pel fet d'haver estat fundada l’any 1962 i continuar en actiu avui dia. Dins de la Cooperativa ha coordinat i dinamitzat diverses activitats com: Festa-Fira del Cooperativisme, Plataforma de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya, Aula de Formació Cooperativista...

Obra publicada
  • La Cooperativa Obrera de Viviendas, una utopia obrera feta realitat. Prat de Llobregat: Ajuntament del Prat de Llobregat, cop. 2006. 
  • 105 anys d'Ignasi Iglésias a Sitges. Xermada. Sitges: Ajuntament de Sitges, 1996-. Núm. 35 (Abr. 2004), p.32-33. 
  • Les Companyies del teatre independent a Barcelona durant el franquisme / Xavier Padullés i Paricio ; directora de la tesi: Immaculada Julián González. [2002]. 
  • “El compromís polític en l’obra teatral de Maria Aurèlia Capmany”. A: Revista del Centre de la Lectura. Sisena Època Núm. 70 (2001, abril), p. 12-13.