Olivé Peñas, Cristian


Tags: Cultura
Olivé Peñas, Cristian

Barcelona, 1987

Va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona. Actualment és professor de secundària de Llengua i Literatura i també imparteix classes al Màster de Formació de Professorat a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha escrit el llibre Profes rebels (Rosa dels Vents, 2020), en el qual defensa una metodologia pedagògica basada en la realitat i interessos dels joves. També és autor de la novel·la Aquellas galletas de canela (Tandaia, 2019), situada al Prat de Llobregat, i amb una història sobre educació, amistat i tolerància.

Col·labora a la revista Archiletras i ha publicat articles d’innovació educativa a diversos mitjans de comunicació. A més, realitza sessions formatives per a professorat sobre un nou enfocament dels continguts de llengua i literatura. A la secció “Reunió amb el tutor” del programa Tot és comèdia de la cadena Ser Catalunya parla d’adolescents i d’educació. Comparteix les seves experiències i reflexions educatives a través de les seves xarxes socials (@xtianolive).

(Informació revisada per l'autor)

Obra publicada
  • Una educación rebelde : el poder de transformar la sociedad. Barcelona: Penguin Random House, 2021.
  • Una educació rebel : el poder de transformar la societat. Barcelona: Penguin Random House, 2021.
  • Riudavets, Èlia; Olivé, Cristian. El Cuaderno donde por fin me puedo expresar sin filtros : mi yo. Barcelona: Larousse, 2020.
  • Riudavets, Èlia; Olivé, Cristian. El Quadern on per fi em puc expressar sense filtres : el meu jo. Barcelona: Larousse, 2020.
  • Profes rebels. Barcelona: Rosa dels Vents, 2020. 
  • Profes rebeldes. Barcelona: Grijalbo, 2020. 
  • Aquellas galletas de canela. Santiago de Compostela: Editorial Tandaia, 2019.