Martínez Rodríguez, Mariano


Tags: Cultura
Martínez Rodríguez, Mariano

El Prat de Llobregat, 1976 

Llicenciat en Humanitats, és editor i gerent de Rúbrica Editorial, poeta, periodista i agitador cultural. Es dedica professionalment al disseny, la comunicació, les arts gràfiques i la producció editorial. Va fundar la revista “Depoètica” i el grup poètic del mateix nom durant els anys noranta. Va formar part de la revista cultural “Àgora”. Durant més de 5 anys, va ser director de la revista cultural “Onada de Cultures”, portaveu de l’Associació d’Amics de la Unesco del Prat de Llobregat, que va rebre el premi Civisme als Mitjans de Comunicació 2003 de la Generalitat de Catalunya.

Documentalista del projecte “Primer Cens de Llibres d'Associacionisme i Cultura Popular” per a la Fundació Paco Candel i l’Ens de Comunicació Associativa. Documentalista de l'estudi “Els ateneus històrics de Catalunya” de Pere Baltà, per a la Generalitat de Catalunya. Actualment és coordinador i cap de la secció de cultura de la revista Delta. 

És membre del col·lectiu radiofònic i poètic Sopa de poetes, juntament amb Pepe Maiques i Òscar Solsona. Van impulsar un programa que durant set temporades es va emetre al Prat Ràdio (2005-2012), amb més de 250 programes emesos i més de 80 entrevistes, i que va ser guardonat amb el VI Premi Reconeixement Cultural del Baix Llobregat 2010. El bloc de Sopa de poetes es va posar en marxa el 2007 i fins a data de juny de 2012, va rebre 416 visites i més de 12.000 entrades. El 2012-2013, Sopa de poetes inicia la seva nova temporada en format audiovisual. Amb aquest col·lectiu desenvolupa diferents tasques i activitats per difondre el fet poètic (tallers, xerrades, espectacles,...) 

Ha estat membre, durant els anys 2005, 2007, 2009 i 2011, del jurat del Premi Nacional de Poesia Rafael Alberti que convoca la Casa de Andalucia del Prat. Ha participat i col·laborat amb el Festival de Poesia del Prat en diferents edicions. Ha publicat poemes a la revista digital “El coloquio de los perros” i el llibre col·lectiu Por Donde pasa la Poesía (Baile del Sol, Octubre 2011). És vicepresident de Tintablava, l’Associació d’Escriptors del Prat de Llobregat. 

(Informació revisada per l'autor)

Obra publicada
  • El viaje del animal. León: Eolas Ediciones, 2021.
  • Cuando el panSevilla: Ediciones Isla de Siltolá, 2016.
  • Tripolar. Logroño: Ediciones del 4 de agosto, 2013.
  • Piedra papel tijera. Coautor del col.lectiu poètic Sopa de poetes. El Prat de Llobregat: Rúbrica, 2008.
  • Interiors per al desarrelament. El Prat de Llobregat: Rúbrica, 2005. 
  • Guia 2000: El Prat de Llobregat : societat, comerç, indústria i serveis. El Prat de Llobregat: Rúbrica, 1999.
Ràdio

Vídeos

El poeta pratenc Mariano Martínez presenta el llibre “Cuando el pan”