Marimón i Padrosa, Joan


Tags: Cultura
Marimón i Padrosa, Joan

El Prat de Llobregat, 1960 

Director i guionista de cinema, va créixer ja envoltat pel món cinematogràfic. El seu avi, Joaquim Marimón, fou el propietari de l’antic Cinema Monmari i el seu pare, Fermí Marimón i Marimón, és el propietari del Cinema Capri, encara actiu al Prat de Llobregat, on va treballar tots els caps de setmana com a projeccionista durant 20 anys de la seva vida.

Va llicenciar-se en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, on va conèixer al cineasta Jesús Ramos Huete, amb qui treballà durant tres anys en diversos curtmetratges com Gracia Exquisita, In crescendo i El viajero coloreado. Paral·lelament co-escriu amb el mateix autor el Diccionario incompleto del guión audiovisual: estudio, análisis y métodos para conocer el audiovisual en profundidad.

Durant els anys 90 va treballar al Centre Calassanç i fou professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Va impartir classes en el Màster de Guió de la Universitat de Barcelona. També treballà com a guionista de series televisives emeses a la televisió catalana com Poble Nou i Ventdelplà. Durant aquests anys va treballar amb el seu pare com a guionista del llargmetratge d’animació Peraustrínia 2004 per la que va guanyar, entre altres premis, el de millor pel·lícula al Festival de Bombay. L'any 2007 realitza el llargmetratge Pactar con el gato, on presenta la seva visió personal de diversos personatges del barri de Gracia de Barcelona, lloc on resideix actualment, i pel que guanyà el premi Prix Demon de la Biennale du Cinema Espagnol d'Annecy i deu nominacions als Premis Barcelona 2007. Té un llibre publicat sobre aquesta pel·lícula.

És membre de l'Associació d'escriptors del Prat "tintablava".

 

Obra publicada
  • Muertes creativas en el cine. Barcelona: Universitat de Barcelona, 2018
  • El Muntatge cinematogràfic. Del guió a la pantalla. Barcelona: Universitat de Barcelona, DL 2015.
  • El montaje cinematográfico: del guión a la pantalla. Barcelona: Universitat de Barcelona, DL 2014.
  • Pactar con el gato. Barcelona: Octaedro, 2009.
  • Diccionario incompleto del guión audiovisual: estudio, análisis y métodos para conocer el audiovisual en profundidad. Barcelona: Océano, 2003.
  • Rosa, el gran èxit de TV3. Barcelona: Columna i Proa, 1996.
  • Historia del arte a través de la astrología. Rubí: Anthropos, 1985.
MUERTES CREATIVAS EN EL CINE booktrailer

Booktrailer del llibre Muertes creativas en el cine