Gordo i Montraveta, Joan Ramon


Tags: Cultura
Gordo i Montraveta, Joan Ramon

Berga, 1952 

De molt jove es relacionà amb diversos moviments politicosocials i associatius. Realitzà estudis de música i de belles arts, però en vincular-se a la Promotora Cultura Enllaç orientà la seva trajectòria vers la dinamització sociocultural i la gestió empresarial. Ha intervingut en l'organització d'importants iniciatives tant privades com institucionals, així com en diverses mostres i congressos de diferents àmbits (Primer Congrés de Cultura Popular).

Ha seguit relacionant-se amb el món associatiu a través de la revista Via Fora!! i del projecte internacional Repensar la Societat impulsat per l'Associació Eco-Concert, participant activament en dinàmiques socials a diferents països europeus i sud-americans.

La seva trajectòria el portà a estudiar sociologia com una manera de completar la seva formació. Entre altres projectes, coordinà l'Any Clavé. És responsable de diferents campanyes de l'Associació Conèixer Catalunya (ACCAT), portant actualment la coordinació dels debats al territori. Coordina professionalment diversos processos participatius relacionats amb Agendes 21 i plans estratègics de diversos municipis.

Obra Publicada
  • La Rebel.lió d'un poble: el Moviment de Regidors Democràtics al Prat de Llobregat : 1966-1979. El Prat de Llobregat : Rúbrica, 1997.