Gadi, Alicia


Tags: Cultura
Gadi, Alicia

El Prat de Llobregat, 1998

Quan no escriu, es fa conèixer com a Alicia García Díaz. Estudia Traducció i Interpretació d’anglès i japonès a la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2016, i ha viscut a Dublín (Irlanda), on ha escrit alguns dels seus relats. S’especialitza en ciència-ficció i terror, de vegades amb una perspectiva costumista.

Ha guanyat diversos premis, dos d’ells a la ciutat: va quedar primera en el III Concurs Literari de Poemes “Tintablava”, al que ja havia quedat segona a l'edició anterior. Anys més tard, al 2018, va guanyar el I Concurso de Relatos Thriller d’Onyx Editorial amb La matanza del cerdo, que va ser publicat en una antologia amb el mateix títol. També ha sigut seleccionada en l’antologia d’humor Maldita la gracia amb el seu relat A cobro revertido, publicat per Editorial Cerbero.

També ha maquetat, dissenyat i autopublicat alguns relats que es poden llegir en línia: El órgano mariposa, Fresas i Las estatuas del río Liffey.

(Informació revisada per l'autora)

Obra publicada
  • Diversos autors. La constelación de un abrazo. Hela Ediciones, 2022.
  • Alicia Gadi. Don de lenguas. Hela Ediciones, 2022.
  • Diversos autors. Entre luces de feria. Roomie Ediciones, 2021.
  • Diversos autors. La matanza del cerdo. Onyx Editorial, 2019.
  • Diversos autors. Maldita la gracia. Editorial Cerbero, 2019.

Relats

El órgano mariposa

«La extracción de la punta del ala este de la tiroides permite reducir considerablemente el apetito, o eso es lo que promete la operación mariposa, la tendencia que está rompiendo barreras en el mundo para ayudar a los desnutridos de África».

Fresas

Se acerca el Festival del Cultivo, donde cientos de familias se reúnen para sembrar los campos. Pero Talía sabe que el Gobierno no solo pretende reforestar y salvaguardar la tierra del cambio climático.

Las estatuas del río Liffey

1850. La Gran Hambruna irlandesa arrasa con los cultivos de patata de todo un país. Los dublineses empiezan a embarcar y a emigrar hacia Estados Unidos en busca de una vida mejor. El Perseverance surca las aguas del mar de Irlanda.

Entrevista a El Prat Ràdio

Entrevista sobre "La matanza del cerdo"

(Darrera actualització: 07/03/2023)