Alegre Calero, Sergi


Tags: Cultura
Alegre Calero, Sergi

Prat de Llobregat, 1963

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i doctor en Història Contemporània. Va col·laborar amb la Secció de Cinema del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Fou director associat de la revista d’investigació Film-Historia i corresponsal del Newsletter de la International Association for Media and History. Ha publicat diversos articles a Espanya i a l’estranger sobre la temàtica de les relacions entre la Història i el Cinema.  Ha presentat comunicacions en nombrosos congressos, entre els quals destaquen els organitzats per IAMHIST a Frostburg, Göttingen i Amsterdam. A més a més, va ser subdirector científic del Congrés Internacional sobre "Guerra, Cinema i Societat", celebrat a Barcelona l’any 1992.

Obra publicada
  • Historia(s), teorías y cine: 23 entrevistas. Barcelona: UBe Publicacions i Edicions, Universitat de Barcelona, cop. 2008.
  • La historia a través del cine: Europa del Este y la caída del muro, el franquismo. [Bilbao?] : Universidad del País Vasco, DL 2000.
  • El cine cambia la historia: las imágenes de la División Azul. Barcelona: PPU, 1994.
  • El cine en Cataluña : una aproximación histórica. Barcelona: PPU, 1993.
  • La División Azul en el cine [microforma]. Barcelona: Publicacions Universitat de Barcelona,1993.
  • International Conference on War, Film and Society : guerra, cinema i societat, una aproximació metodològica. Barcelona, 12-15 de febrer 1992.