Assessoraments energètics a les llars

Cinquanta famílies de la ciutat han obert la seva llar al programa municipal d'assessoraments energètics, en fase pilot, per conèixer el seu consum d'energia i la millor manera de reduir-lo sense renunciar al confort.

  1. Ajudar a reduir la despesa econòmica de la facturació energètica de les famílies del Prat.
  2. Oferir el coneixement que permeti a les famílies del Prat consumir l'energia necessària per viure amb confort tot evitant el malbaratament energètic i econòmic.
  3. Reduir el consum d'energia i les emissions de CO2 del municipi, per tal d'assolir el compromís europeu del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses (reduir un 20% el consum d'energia, augmentar un 20% l'eficiència i que el 20% de que consumim sigui d'origen renovable, per a l'any 2020).

Al llarg de dues hores de visita, dos tècnics revisen les factures elèctriques de l'últim any, facilitades per la família i, analitzen la contractació. Es detecten i mesuren els consums de tots els electrodomèstics, aparells electrònics i sistemes d'il·luminació de l'habitatge. Per últim, s'estudien els hàbits de consum de la família.

Amb tota aquesta informació s'elabora un informe de recollida d'informació i proposta d'hàbits de consum que permeti a la família fer un ús eficient de l'energia sense renunciar al confort. Paral·lelament es fan les gestions amb la companyia elèctrica per contractar la tarifa més adient per a aquella família.  

Resultats obtinguts:

  • S'ha millorat la contractació de l'energia de les 50 famílies (reducció de potència, contractació de la tarifa 2.0 DHA).
  • S'ha aconseguit el bo social (aplicació del 25% de descompte sobre el preu final de la factura) a 47 de les 50 famílies perquè acomplien els requisits.
  • S'han donat les pautes de consum personalitzades a la situació de cada família per fer-ne un consum eficient de l'energia i no malbaratar-la.
  • S'ha aconseguit un estalvi de 15.000€/any respecte l'any anterior, 300€ d'estalvi per família, associat a la millor contractació de l'energia.
  • S'està fent un seguiment del consum d'energia d'aquestes famílies per determinar l'estalvi i poder valorar la petjada total del projecte.

Projectes relacionats

Consum d'energia i emissions de CO2 a la ciutat

El Prat s’ha compromès a reduir les emissions de CO2 en més d'un 20 % abans del 2020.

Consum d'energia i emissions de CO2 als edificis municipals

Conegueu en temps real el consum d'energia dels equipaments municipals.

Estalvi energètic a les escoles

L'Ajuntament i les escoles públiques es reparteixen a parts iguals l'estalvi econòmic...

Adaptació al canvi climàtic

El Pla d'adaptació al canvi climàtic permetrà que el Prat s'adapti als canvis a escala...