WhatsApp i gent gran

Objectiu del projecte 

Des del programa de Gent Gran de l'Ajuntament del Prat es pretén millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant una proposta d'activitats de manteniment físic, psíquic i relacional com tallers, sortides culturals, caminades, xerrades, balls, etc.

Per fer-ho, es compta amb la col·laboració d'Esport 3, una entitat sense ànim de lucre que ofereix serveis al col·lectiu de gent gran. Adapta accions quotidianes a les seves necessitats per tal que portin una vida activa, gaudeixin de moments d’alegria i felicitat i trobin el seu lloc i la seva funció dins la societat.

Esport 3 s'encarrega de gestionar el Punt de la Gent Gran de Cases d'en Puig i el Casal Municipal de Gent Gran El Remolar, on té lloc aquest projecte d’alfabetització tecnològica.

Les noves tecnologies han arribat a la gent gran, que s'ha mostrat interessada a aprendre a usar els smartphones: SMS, trucades, fotos, whatsApp, Facebook, internet… Cada vegada hi ha més persones grans que demanen assistència en l'aprenentatge personal per utilitzar els seus dispositius mòbils.

Per això, l’Ajuntament i Esport 3 fan una crida a persones que vulguin col·laborar a millorar l’autonomia tecnològica de la gent gran.

Entitat organitzadora

Esport 3. Lleure i Gent Gran.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Aquest voluntariat consisteix a resoldre els dubtes que la persona gran tingui respecte als smartphones. Bàsicament, caldrà ensenyar-li a fer trucades, enviar SMS i utilitzar algunes aplicacions del seu interès.

Les sessions tindran una durada de 45 minuts i seran individualitzades. El nombre de sessions amb cada usuari dependrà de les seves necessitats i del seu aprenentatge. 

  • Tardes: dilluns, dimecres i dijous, de 16 a 20 h.
  • Matí: dimecres, de 10 a 13 h.

La proposta és que cada persona voluntària col·labori almenys un cop a la setmana durant una hora i mitja, per tal de donar suport a dues persones.

A qui s’adreça?

A persones de qualsevol edat que tinguin ganes de relacionar-se amb persones grans i de donar-los un cop de mà en el seu aprenentatge tecnològic.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Equipaments

Altres propostes per fer voluntariat

Lliga Reumatològica

Ajudeu a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties reumàtiques.

VBellesa Activa

El programa VBellesa Activa acompanya les persones més grans en el seu dia a dia.

11a edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

Participa de la 11a Edició del Gran Recapte d'Aliments de Catalunya.

Activitats a El Tamariu

Formeu part de l’equip d’El Tamariu tot col·laborant en diferents activitats.