Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la Llengua

Objectiu del projecte

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Així, el programa posa en contacte un persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin durant un mínim de 10 hores (una hora a la setmana).

D’aquesta manera es facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context real i distès, i que les que el parlen habitualment no canviïn de llengua innecessàriament.

Entitat organitzadora

Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Es tracta de conversar de manera distesa amb la persona aprenent per tal que adquireixi fluïdesa en la parla de la llengua catalana i, així, la pugui incorporar d’una manera natural a les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

El compromís mínim són10 hores (1 hora setmanal durant 10 setmanes). A partir de les inscripcions, es formen les parelles lingüístiques, tenint en compte els horaris disponibles i les afinitats dels inscrits.

També Virtual!

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d'assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà d'internet, a través de plataformes de videoconferència). Si voleu més informació cliqueu aquí.

A qui s’adreça?

Persones majors d’edat, que parlin habitualment en català i amb ganes de donar un cop de mà en l’impuls de la pràctica de l’idioma. També s'hi poden apuntar, per fer d'aprenents, persones majors d'edat que puguin parlar una mica en català, però que vulguin millorar. 

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600), o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Altres propostes per fer voluntariat

1r FESTIVAL DE DANSES TRADICIONALS

El proper 2 de desembre arriba el 1r Festival de danses tradicionals del Prat.

Col·labora al Pessebre Vivent del Prat

Anima't a participar com a voluntari o voluntària al Pessebre Vivent de Sant Cosme els propers

Exploradors. Sortides lúdic-culturals.

Acompanya els nois i noies en les sortides lúdic-culturals els dissabtes.