Voluntariat al Projecte RETS (Arrenjaments de costura i confecció)

Objectiu del projecte

El Centre de Promoció Social Francesc Palau és una  associació privada sense ànim de lucre en què s’atenen persones de diferents edats i situacions. Es prioritza la promoció de la dona i l'atenció d'aquelles persones amb més risc d'exclusió social. 

El Centre s’organitza i actua des del voluntariat, ja que és una bona manera d’entendre i potenciar la solidaritat i la participació de tothom en la millora de les estructures socials.

A la nostra entitat des de fa més de 30 anys treballem per la promoció de les persones i l’objectiu d’aquest projecte és oferir una formació que faciliti l’apoderament mitjançant l’adquisició de coneixements professionals i habilitats socials en l’àmbit de la confecció, mitjançant activitats grupals, treball en equip, celebracions puntuals.

El bon ambient que es genera, tant en la relació amb les professionals, voluntàries i companyes de la formació, és una manera de treballar la sociabilitat i de fomentar espais d’intercanvi i suport mutu.

Les alumnes que finalitzen aquest curs reben un Certificat del Centre, recolzat per l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat, on s’acredita la formació que han rebut. Per a elles això és quelcom important, ja que per un costat reforça la importància de la formació com a via per promocionar-se i aconseguir un futur laboral, i per l’altre, és un reconeixement al seu esforç i a la seva voluntat de superació.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Acompanyar, en horari de matí, donar recolzament a la formació en arranjaments de costura i confecció de roba a persones en risc d’exclusió social en coordinació amb l'equip de formadors i la responsable del projecte.

 

A qui s’adreça?

  • Persona adulta i responsable que es pugui comprometre durant tot el curs escolar amb l'entitat.
  • Persona amb formació i/o experiència adient a les tasques a realitzar.
  • Sensibilitat vers els col·lectius més vulnerables i amb dificultats d’aprenentatge.
  • Persona amb gran respecte a les diferències socioculturals.
  • Persona pacient i empàtica.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600), o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Entitat organitzadora

Centre de Promoció Social Francesc Palau

C. de Cadaqués 0002-0016, H 02 01
Tel: 933793631 | Web | Mail | Twitter | Facebook

Suport en tècniques artístiques

Recolzeu tallers de brodat, patchwork, pintura o manualitats, entre d’altres.

LECXIT- Lectura per l’èxit educatiu

Implica’t en la millora de la comprensió lectora de l’alumnat de primària.

Voluntariat d'acollida i atenció a persones immigrades: curs de castellà

Projecte d'acollida a persones inmigrades a través del suport en classes de castellà. T...