Voluntariat al projecte Antenes

Objectiu del projecte

Antenes és un projecte que vol detectar, a través de la mateixa comunitat, aquelles persones de qualsevol edat que viuen soles i no tenen xarxa de suport i, per tant, poden tenir dificultats per mantenir les activitats de la vida diària.

La prioritat és prevenir el risc d'aïllament i d'exclusió social de persones que viuen situacions de soledat no desitjada i facilitar que puguin continuar vivint a casa seva amb qualitat de vida el màxim de temps. Alhora també es busca enfortir el sentiment de pertinença a la ciutat i la participació per a la inclusió social, a través de la corresponsabilitat, el bon veïnatge i la sensibilització.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

L'objectiu és crear i formar un grup de voluntaris i voluntàries que, amb el suport dels tècnics municipals, puguin visitar persones que viuen en situació de solitud al domicili i, alhora, n'identifiquin les possibles "antenes" veïnals, és a dir, els veïns i veïnes més propers.

D'altra banda, també es busquen persones voluntàries per fer una tasca d'acompanyament i seguiment a persones grans que pateixen solitud. La dedicació del voluntariat és d'un matí o una tarda a la setmana.

A qui s’adreça?

A persones majors de 16 anys disposades a col·laborar un matí o una tarda a la setmana ja sigui per fer visites de sensibilització i detecció comunitària o bé per fer acompanyament a una persona gran.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Entitats relacionades

Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS)

C. del Riu Llobregat 0047
Tel: 933795637 | Web | Mail

Per saber-ne més

Projecte Antenes. Prevenir l'aïllament de les persones grans

Intervenció comunitària davant l’aïllament de les persones grans.

Altres propostes per fer voluntariat

Lliga Reumatològica

Ajudeu a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties reumàtiques.

Taller de ball adaptat

Compartiu aquest espai d’oci i benestar amb persones amb diversitat funcional.

VBellesa Activa

El programa VBellesa Activa acompanya les persones més grans en el seu dia a dia.

WhatsApp i gent gran

Amb la vostra ajuda, és possible!