Voluntariat al programa ACTUA

Objectiu del projecte

El Programa ACTUA és un projecte COMUNITARI, INTEGRADOR I INCLUSIU D’ATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA que dona suport a persones amb problemàtica social derivada d’un trastorn mental. L’objectiu és aconseguir que les persones amb dificultats per realitzar les activitats del dia a dia, tant a casa seva com en entorns comunitaris, esdevinguin autònomes i empoderades. 
L’ACTUA és un programa PIONER i INNOVADOR en què, a més de l’atenció integral a la persona per part d’un equip de professionals, incorpora, com a voluntaris, persones amb i sense diagnòstic de trastorn mental. D’aquesta manera les persones beneficiàries són reconegudes com a persones jurídiques, és a dir, com a ciutadans/es de ple dret, com la resta de membres de la comunitat. 
 

Entitat organitzadora

Grup ATRA 

Tasca i dedicació de la persona voluntària

  • Participació activa del voluntariat en el suport i acompanyament a les persones usuàries, al domicili i/o a l'entorn comunitari.  
  • Participació del voluntariat en accions i activitats de sensibilització, tant presencialment com des de l’aplicació Apptu@, jornades de voluntariat, etc. El seguiment de la tasca del voluntariat és presencial, telemàtic i/o telefònic, de manera que permet adaptar-se i facilitar la participació de persones que estan treballant, estudiant, etc... Sobretot, ens permet facilitar la conciliació en el cas de les dones.
  • El voluntariat es realitza en dies laborables i sempre amb supervisió de l’equip educatiu. Des del programa ens adaptem a la disponibilitat de la persona interessada en ser voluntària.

A qui s’adreça?

  • Per a nosaltres és essencial que la persona que participi al voluntariat cregui en el programa i entengui el benefici que significa l’acompanyament i el suport que reben les persones usuàries, tant de l’equip educatiu com dels voluntaris/es.
  • Que sigui una persona amb motivació, il•lusió, moltes ganes de compartir i de conèixer una realitat tant estigmatitzada com és la del col•lectiu de la salut mental.
  • Poden participar-hi persones a partir dels 18 anys.
     

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Altres propostes per a fer voluntariat

Lliga Reumatològica

Ajudeu a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties reumàtiques.

VBellesa Activa

El programa VBellesa Activa acompanya les persones més grans en el seu dia a dia.

14a edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

Participa de la 12a Edició del Gran Recapte d'Aliments de Catalunya.

Acompanyament amb cor

Podeu ajudar persones en situació de vulnerabilitat o amb risc d’exclusió social.