Objectiu del projecte

És un projecte del departament d’Acció Social de Fundesplai, que funciona com a eina d’intervenció social promovent una relació de confiança i de respecte mutu entre persones adultes amb experiència, que s’ofereixen voluntàriament, per proporcionar un suport a una persona jove que es pugui trobar en una situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

La finalitat de la Mentoria Social és que la persona mentora voluntària "ajudi a fer camí" a la persona jove, perquè aquesta li sigui més fàcil el seu desenvolupament personal i/o professional.

 

Tasca i dedicació de la persona voluntària

La persona mentora voluntària és la persona que acompanyarà als joves en els seus processos de desenvolupament de capacitats i habilitats pròpies cap a la inclusió social i la consolidació de la seva vida adulta en els vessants personal, professional i laboral. La tasca principal del voluntari/ària és de cooperar en la consecució dels objectius del projecte, i poder recolzar mitjançant un pla de treball establert amb el jove, els interessos i necessitats que aquest tingui per l’assoliment dels seus objectius personals.

El procés de mentoria té una durada de 6 mesos. Possibilitat de continuïtat 6 mesos mes. El funcionament del projecte és anual.

La dedicació s'adequa a la disponibilitat i dedicació que pugui fer la persona voluntària amb un mínim de 4 hores mensuals (2 hores, cada 15 dies).

 

A qui s’adreça?

Persones empàtiques, sociables, dinàmiques i comunicatives, d’entre 30 i 75 anys, motivades en acompanyar a un o una jove en el seu procés de millora de la seva ocupabilitat a través de la mentoria, amb experiència laboral i coneixement dels entorns laborals, i amb domini del català i el castellà.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Entitat organitzadora

Fundació Catalana de l'Esplai

C. del Riu Anoia 0042-0054
Tel: 934747474 | Web | Mail | Twitter | Facebook

També et pot interessar

Reforç Educatiu per a infants del Centre Obert

Ajudeu els infants a avançar en el seu procés d’aprenentatge.

Reforç escolar

Doneu suport al procés educatiu d’infants i preadolescents.

Noves tecnologies al Punt Òmnia

Ajudeu a fer que la informàtica i les noves tecnologies siguin fàcils per a tothom.