Club de Lectura "Grans Lectors"

Objectiu del projecte 

Des del programa de Gent Gran de l'Ajuntament del Prat es pretén millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant una proposta d'activitats de manteniment físic, psíquic i relacional com tallers, sortides culturals, caminades, xerrades, balls, etc.

Per fer-ho, es compta amb la col·laboració d'Esport 3, una entitat sense ànim de lucre que ofereix serveis al col·lectiu de gent gran. Adapta accions quotidianes a les seves necessitats per tal que portin una vida activa, gaudeixin de moments d’alegria i felicitat i trobin el seu lloc i la seva funció dins la societat.

El club de Lectura es considera un punt de trobada i socialitzaicó d'un grup de persones majors de 60 anys, que els uneix la seva afició per la lectura. Actualment,  el club de lectura està format per un grup de 12 persones que es reuneixen el tercer divendres de cada mes. 

Entitat organitzadora

Esport 3. Lleure i Gent Gran.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

La persona voluntària que estigui interessada en participar en el Club de lectura es dedicarà a dirigir les sessions amb el grup de gent gran, promovent l'intercanvi d'opinions, impressions o punts de vista que els lectors hagin tingut de la lectura realitzada, combinant així, el plaer de la lectura i la conversa entorn a un llibre.

- Planificació i elecció de les lectures pel curs, conjuntament amb el dinamitzador del Programa i el responsable del CL de la Biblioteca.

- Moderador del grup de lectura

- Dinamitzar i afavorir la conversa

Les sessions es porten a terme el tercer divendres de mes a les 10.30 h, a la Biblioteca Municipal Cèntric.

Durada de l'activitat: des d'octubre fins a maig.

A qui s’adreça?

A persones majors de 18 anys que comparteixin la seva afició per la lectura, amb habilitats socials i comunicatives.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Altres propostes per fer voluntariat

Equinoteràpia

Ajudeu les persones amb discapacitat a créixer a través del vincle amb els cavalls.

Fes voluntariat al projecte Marhaba

Col·labora en l'educació de joves adolescents amb Saó Prat.

Voluntariat per al programa “Calor i cafè”

Acompanyeu persones amb problemes d’addiccions en la seva recuperació quotidiana.

Benvingudes refugiades

Acompanyament i acollida a persones refugiades.