Activitats de reforç educatiu

Objectiu del projecte

Aquest és un projecte d’acollida i alfabetització bàsica i inicial per a joves derivats directament des de la DGAIA i/o Serveis Socials del Prat de Llobregat (és a dir, amb referent educatiu).

Ens reunim dos cops per setmana amb els joves, per tal de treballar el coneixement del medi al que s’han incorporat, així com per treballar uns nivells molt bàsics d’alfabetització en llengua castellana.

A més de les sessions a l’aula, programem puntualment algunes activitats o sortides per tal de conèixer l’entorn i els recursos que aquest ofereix (biblioteques, centres cívics, escola d’adults, però també recursos culturals i d’oci i temps lliure).

El projecte està en marxa al llarg del curs escolar. Actualment la programació està establerta fins a finals de curs 2018-19 (juny i juliol inclosos).

En el projecte d'activitats extraescolars dedicarem una part de la tarda a fer reforç educatiu de dilluns a dijous en horari de 17 a 18h.
Els grups d'edat seran:
Mitjans (de 7-11 anys)
Adolescents (de 12-16 anys)

Entitat organitzadora

Associació Saó Prat

Tasca i dedicació de la persona voluntària

La tasca principal del voluntari és donar suport al professional de referència del projecte, atenent els joves participants i donant recolzament en les diferents tasques programades a les sessions.

També volem fer partícip al voluntari o voluntària en la programació de les sessions, recollint propostes, idees i suggeriments per al projecte (en funció de la seva disponibilitat i motivacions).

A qui s'adreça??

Perfil amb relació amb tasques socioeducatives, coneixements de la llengua castellana (oral i escrita), amb molta motivació i paciència per poder donar suport als joves que presenten més dificultats.

Majors de 18 anys.

Les sessions es duen a terme dimarts i dijous de 10 a 12h (4 hores setmanals), però també valorem la possibilitat que el voluntari o voluntària vingui exclusivament els dimarts o els dijous (en funció de la seva disponibilitat).

Com s'hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600),o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

 

Altres propostes per fer voluntariat

Activitats Extraescolars - En Calma

Vine i participa en l'organització d'activitats enfocadas al coneixement i la relació...

Bassa (Reforç Educatiu per a ensenyament post-obligatori)

Reforç educatiu per a ensenyament post-obligatori

Fes voluntariat al projecte Marhaba

Col·labora en l'educació de joves adolescents amb Saó Prat.

Alfabetització amb Saó-Prat

Ajuda a persones nouvingudes a aprendre la llengua i conèixer l'entorn on viuen.