11ª edició Festival Esperanzah!

Objectiu del projecte

El Festival Esperanzah! arriba al Prat de Llobregat l'any 2009, amb la intenció de convertir-se en un Festival Familiar, que difon i genera cultura.

Esperanzah! és més que música. És un espai per a la reflexió i per a la transformació social. Un ecosistema on conviu la música amb debats que busquen una altra forma d'entendre el món. Un festival per a totes les edats, gèneres i grups socials.

Esperanzah! Creu i fomenta l'ús de l'economia social i solidària, com si fos un element indispensable per canviar el món. És un espai que fa conèixer alternatives i propostes, encaminades a la construcció d'una altra societat, on la justícia social, ha de ser una de les bases sobre la que construir i desenvolupar, una nova manera de relacionar-nos, partint del respecte cap a les persones i cap al medi ambient.

Generar consciència ambiental, ara com ara, és una de les feines on més podem aprendre, com a societat: tornar a utilitzar, recuperar i reciclar; comprendre que "menys és més" per avançar cap a un sistema més just de redistribució de recursos i excedents.

Esperanzah! És un compromís de cada una de les persones que ho fan possible, un compromís amb el capital cultural, amb el capital social, amb el barri de Sant Cosme, amb el Prat de Llobregat i la comarca del Baix Llobregat, així com amb el capital natural que conformen els espais naturals de la comarca.

Aquesta suma de capitals, conformen el nostre ecosistema i des dels diferents espais del Festival, es treballa per regenerar-lo, aportant passió, comunitat, somnis compartits, imaginació, diversió, reflexió i acció per a la transformació de nous models de desenvolupament.

Esperanzah! es construeix amb la participació de persones voluntàries, entitats, empreses de l'economia social i solidària i moviments socials que convergeixen en els seus principis, que caminen plegats i es donen suport, fent d'Esperanzah!, una eina per construir un món més just.

Enguany el Festival Esperanzah! es muher. Volem dedicar un dia on la dona serà la protagonista. D’aquesta manera reivindicarem que també les dones, en el món de la cultura han d’estar considerades, i no relegades a un segon pla.

Continuem lluitant contra les injustícies, la pobresa i les desigualtats en el món. Se’ns fa un nus a la gola cada cop que pensem, sentim o patim alguna desigualtat a causa del nostre gènere. Per l’Esperanzah!, aquesta és una causa que hauria de desaparèixer. Entre tots, podem construir un món millor, on la igualtat sigui una realitat. Som-hi!

Un any més, sortim al carrer, per fer una crida a totes aquelles persones que vulguin aportar el seu gra de sorra, formant part de l'equip de voluntarixs que fa possible l'Esperanzah!

Tasca i dedicació de la persona voluntària

 • Canvi de moneda.
 • Logística: Portar tot el material necessari al Parc Nou / Control i gestió estocs.
 • Accessos: Taquilles / Control accessos.
 • Càmping : Muntatge zona Càmping / Recolzar en la zona.
 • Informació: Estand d'informació del festival.
 • Barres: Servir, netejar, logística barres.
 • Poble dels Nens / àrea de joc: suport a les activitats infantils.
 • Área reflexió: Gestionar l'àrea de reflexió - Donar suport a l'àrea de reflexió. Suport als tallers.
 • Poble dels Possibles (zona d'entitats): Gestionar la zona d'entitats / Donar suport a la zona.
 • Zoco (mercat d'artesania i gastronomia): Suport a la zona.
 • Acompanyament mobilitat: acompanyar persones amb mobilitat reduïda.
 • Desmuntatge.

Durada del Projecte

11, 12 i 13 d’octubre del 2019.

Dedicació Voluntària

Matins, tardes i caps de semana.

A qui s’adreça?

Necessitem voluntaris/se de qualsevol edat, des de joves fins a gent gran. Tothom que vulgui participar en aquest projecte ho podrà fer sense tenir en compte l'edat.

En algunes tasques concretes, busquem un perfil administratiu, i en d’altres, un perfil d’educador social i/o mediador.

Com s’hi pot accedir?

Des de la pàgina web del Festival Esperanzah!, clicant la pestanya de Voluntariat i omplint el formulari que hi trobareu. O bé, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Entitat organitzadora

Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS)

C. del Riu Llobregat 0047
Tel: 933795637 | Web | Mail

També et pot interessar

Festival Esperanzah!

Festival de música internacional i economia solidària de Catalunya

PASC - Pla d'actuació de Sant Cosme equips tècnics

Servei d’informació i recollida de suggeriments i incidències.