Mentoria Social amb Punt de Referència

Objectiu del projecte

Es busquen persones compromeses i amb responsabilitat ciutadana. Persones que vulguin  conèixer noves persones, posar-se a prova i compartir part del seu temps per acompanyar a una persona que ho necessita. Coneix els projectes d'acompanyament a jovent que no pot comptar amb el suport d’una família i està sota protecció (joves tutelats o ex-tutelats).
El projecte MENTORHABILITATS i el projecte REFERENTS et permeten establir un vincle de confiança durant un curs escolar en el cas de MentorHabilitats i 6 mesos en el cas de Referents.  

L’objectiu d’aquest projecte és el de millorar l’ocupabilitat de joves en situació de risc o de vulnerabilitat social, mitjançant la mentoria laboral.

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Alternar trobades individuals amb la persona jove i activitats grupals amb la resta de mentors/es (en el cas de MentorHabilitats).

A MentorHabilitats l’objectiu és donar suport en la formació del jovent a partir d’un vincle de confiança.

En el cas de Referents les trobades són sempre individuals i l’objectiu és que la persona jove tingui una persona adulta de confiança.

Dedicació:

  • Un curs escolar (MentorHabilitats)
  • 6 mesos en el cas de Referents.

Principalment en horari de tardes:

  • 2 hores a la setmana de trobades individuals amb el o la jove. 
  • 2 hores de seguiment grupal al mes, al llarg dels sis mesos que dura la relació amb el o la jove.
  • 10 hores de formació inicial de sobre mentoria (forma part del Pla de Voluntariat de Catalunya, certificat per la DGACC, Generalitat de Catalunya).

A qui s’adreça?

Persones majors de 30 anys, amb disponibilitat almenys una tarda a la setmana. Persones empàtiques i amb ganes de conèixer joves amb una realitat diversa a la seva.

Entitat organitzadora

Associació Punt de Referència

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600) o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

També et pot interessar

Mentoria Social

T'agradaria acompanyar a un/a jove en el seu procés de creixement? Pots fer-ho a través...

Bassa (Reforç Educatiu per a ensenyament post-obligatori)

Reforç educatiu per a ensenyament post-obligatori.

Reforç Educatiu per a infants del Centre Obert

Ajudeu els infants a avançar en el seu procés d’aprenentatge.