La imatge de la Festa Major: Conxita Herrero

Cartell Festa Major 2021 (autora: Conxita Herrero)

         La Conxita Herrero ha estat l'encarregada de dissenyar la imatge de la Festa Major 2021.

         Considerada com una de les joves artistes més interessants del moment, aquesta pratenca aconsegueix atrapar-te al seu món de vinyetes, quotidianitat i senzillesa.

         Va començar el seu camí artístic col·laborant i realitzant fanzines textuals fins que va arribar al còmic per quedar-se. Al 2016, va publicar el seu primer llibre, Gran bola de helado (Apa-Apa Cómics) i al 2017 va ser nominada a autora revelació al Saló del còmic de Madrid  i al Saló del còmic de Barcelona.

         La Conxita compagina la seva destresa artística amb la música. Actualment comparteix grup amb el seu germà Fermí i junts formen Tronco, un duet pop amb personalitat, ple de frescor, atreviment, i sobretot, talent que també podrem gaudir durant aquesta Festa Major.

         Al setembre del 2021 la seva prometedora carrera fa una parada al Prat. Ella mateixa ens explica com ha estat el procés de creació de la imatge de la Festa Major d'enguany:

         "L'encàrrec de dibuixar la imatge de la Festa Major del Prat ha estat un repte i un privilegi. 

         Arrel de la excepcionalitat de la situació sanitària, partiem d'un escenari incert; és a dir, que la majoria de les activitats d'una Festa Major "normal" s'havien d'adaptar o realitzar en condicions sense precedents, amb tota la inseguretat que això ens podia provocar a tots. Així, el que en un principi semblava una limitació (no sabem el que passarà), s'ha acabat convertit en un dels elements clau de la proposta: la pluja i els bassals. Com si ens haguéssim reapropiat del "No sabem ben bé el que passarà però res ens impedirà celebrar la Festa Major".

         També m'interessava rescatar amb la proposta la gràfica dels cartells antics de les festes majors, en concret els de la dècada dels anys 80, que sempre han estat els meus preferits, amb aquestes composicions tan netes, tintes planes i paletes senzilles. 

         Per últim, també volia ressaltar el concepte de familia o "grup bombolla", que tant hem trobat a faltar durant els mesos de confinament i restriccions, però que poc a poc està tornant a ressorgir d'on mai havia d'haver desaparegut. "