La imatge de la Festa Major


Tags: festa major

Gabri Guerrero crea la imatge de la Festa Major 2019

Cartell de la Festa Major del Prat 2019 (autor: Gabri Guerrero)

La imatge de la Festa Major 2019 és obra del pratenc Gabri Guerrero. Fotògraf, artista del collage i DJ, aquest artista multidisciplinar va pujar, en la Festa Major de l’any passat,  a l’escenari de les Nits a l’estació com a DJ convidat.  Enguany ens arriba en la seva faceta d’artista visual, firmant el cartell de la Festa Major, en el que queda palès el seu estil personal i el seu amor per l’art del collage. 

A l'hora de dissenyar la imatge, Guerrero s'ha basat en què, per a ell, ”la Festa Major és música i gent de tot tipus, agermanada per passar-ho bé; en Pere i la Paulina divertint-se sense complexos amb la Griselda mentre cau molt de confeti”.

A la imatge de la Festa Major podem veure els traços característics del seu imaginari artístic, marcat per la nostàlgia que es desprèn de l’ús d’imatges antigues combinant-les, mitjançant el seu gran domini de la tècnica del collage, amb les figures més emblemàtiques de la cultura popular del Prat. Un imaginari poètic i suggeridor que el pratenc ha reflectit durant diversos anys, primer amb el collage digital, una mostra del qual va ser la sèrie Mundo Viejuno que va exposar l’any 2014 al Centre d’Art Torre Muntadas. Posteriorment ha centrat la seva obra en el collage tradicional, il·lustrant des de portades de discos de grups com Lava Fizz o The Crab Apples, o de llibres, com Toni Pagoda y sus Amigos, de Paolo Sorrentino.