Projecte OIL: ocupació per a la indústria

PRESENTACIÓ PROGRAMA

El projecte Distribució i Logística com a motor de la competitivitat a la zona Delta del Baix Llobregat (OIL) s’emmarca dins d’una estratègia territorial de desenvolupament econòmic promoguda i impulsada per ajuntaments de la comarca (Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat), el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els principals agents econòmics i socials que conformen el Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat.

El projecte OIL ha obtingut finançament en el marc de la convocatòria de subvenció de la Diputació de Barcelona per promoure l’ocupació a la indústria local 2018-2020. Segueix la línia de treball que va ser iniciada a l’any 2016 amb el projecte Promoure l’ocupació a la indústria alimentària al Baix Llobregat.

Dins el Projecte OIL i per tal de fomentar la inserció o millora de feina es programen aquest dos cursos:

Data inici: 03/06/2020        Data fi : 03/07/2020

Duració: 40 hores

Dirigit a totes les persones:   En cerca de feina que es troben a l’atur i les persones que actualment estan treballant, però, que busquen millora d’ocupació o fer un canvi de treball.

La forta demanda de comandes a domicili per part de la ciutadania necessita de personal professional per a la Preparació de comandes, al sector de la distribució, supermercats, paqueteria i logística. L’objectiu del curs és que les persones adquireixin les competències tècniques bàsiques d’aquesta feina en un sector de l'activitat econòmica que està creixent.

Continguts Curs:

 • Introducció a l’entorn virtual
 • Venda online
 • Operativa de la Preparació de comandes.
 • Seguretat i prevenció de riscos laborals en la manipulació i preparació de comandes i de repartiment de mercaderies
 •  Mesures preventives específiques COVID-19

Modalitat: Online. Classes virtuals i videoconferències, amb l’acompanyament a l’alumnat en tot moment pels docents i tutora.
Lloc: Des de casa amb el teu PC, portàtil, tauleta o smartphone
Per a més Informació i inscripcions contacteu amb el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Prat de Llobregat: Marta Capdevila (capdevilar@elprat.cat) Telèfon/WhatsApp 689 78 06 50.
 

Descarrega PDF (pdf - 477956 bytes)

Formació inicial en l’àmbit del manteniment per millorar les competències professionals i impulsar la vocació del manteniment tant en dones com en homes que vulguin treballar a la indústria i beneficiar-se d’una feina estable i segura amb possibilitats de desenvolupament professional.

Durada: 240 hores

Data Inici: 28/10/2019        Data Final: 13/02/2020

Horari: De dilluns a divendres de 9:15 a 13:15h

Lloc:  Tallers de l’ Institut Illa dels Banyols, Escola d’Oficis Delta de Llobregat i Centre Promoció Econòmica

 

Si vols més informació o tens interès a fer un dels cursos pots contactar amb Marta Capdevila: capdevilar@elprat.cat  Tel. 93.478.68.78 o  bé  preinscriure’t  en  línia a:  online.elprat.cat 

Descarrega PDF (pdf - 364113 bytes)

Descarrega PDF (pdf - 2948382 bytes)

Un curs que presenta els diferents aspectes necessaris per entendre les implicacions de les diferents tecnologies de la indústria 4.0 a les empreses. Enfocat sobretot en els seus processos i en els seus models de negoci, així com a adquirir les competències fonamentals per avançar en la seva implementació.

Durada: 30 hores

Data Inici: 18/06/2019        Data Fi: 18/07/2019

Horari: Dimarts i dijous 18 a 21h

Lloc: Centre Promoció Econòmica

Descarrega PDF (pdf - 272572 bytes)

Objectius Generals:

 • Promoure la competitivitat del sector de la logística i la distribució a la zona Delta de la comarca del Baix Llobregat.
 • Fomentar la col·laboració públic-privada per identificar reptes i necessitats del sector.
 • Identificar els principals canvis que s’estan introduint en el sector a partir de la implantació de la indústria 4.0
 • Identificar els nous perfils professionals que s’estan generant i es generaran així com la transformació (nous requeriments) dels perfils clàssics.
 • Fomentar la inserció laboral de persones a l’atur mitjançant la millora de la seva ocupabilitat i el seu desenvolupament competencial.
 • Transferir els seus resultats a la resta de la comarca.

 

El projecte s’estructura en tres eixos fonamentals:

Eix 1: Concertació institucional i col·laboració públic-privada (territorial i sectorial)

Objectius

 • Conèixer de primera mà la realitat del sector i les seves potencialitats
 • Fomentar la col·laboració públic-privada en l’execució del projecte,
 • Realitzar una diagnosi de situació actual i tendències del sector de la distribució i la logística.

 

Eix 2: Enfortiment del model industrial local

Objectius

 • Conèixer les característiques de les empreses del sector de la logística i distribució del territori i el seu estat davant les noves tendències i necessitats de la logística 4.0
 • Establir vincles de col·laboració entre les empreses dels sectors seleccionats i els centres locals d’ocupació dels ajuntaments com a proveïdors de serveis (selecció de personal, formació, etc...).
 • Assessorar i acompanyar a les empreses en la implementació de nous sistemes vinculats amb la logística 4.0. Elaboració de pla formatiu i validació del mateix per part de les empreses

 

Eix 3: Retenció del talent i desenvolupament competencial de les persones

Objectius

 • Analitzar la demanda d’ocupació de persones treballadores en situació d’atur o en millora de feina. Identificar persones vinculades o amb interès d’ocupar-se en els sectors d’activitat seleccionats amb perfils diversos pel que fa al nivell de formació, d’experiència laboral i d’expectatives ocupacionals.
 • Potenciar l’atracció de talent en les professions del sector mitjançant l’articulació d’accions de coneixement sobre la diversitat de perfils i les oportunitats de generació d’ocupació en el sector.
 • Dissenyar itineraris personalitzats de millora de l’ocupabilitat amb una visió integral
 • Definir i dissenyar plans formatius de capacitació o reciclatge professional (millora de la qualificació) de persones treballadores que s’adeqüin al requisits de les empreses, en un marc de participació i corresponsabilitat dels ens locals amb els agents que operen al territori.

Documents relacionats

Cartell del programa (pdf - 309375 bytes)