Projecte DREAAM: Desenvolupament de l'ocupació regional i de la mà d'obra de zones aeroportuàries

El Projecte DREAAM, sigles en anglès de "Desenvolupament de l'ocupació regional i de la mà d'obra de zones aeroportuàries ", finançat pel Programa Erasmus+ de la Unió Europea, volia donar resposta a les ciutats amb àrees aeroportuàries en l’àmbit de la promoció del treball i la formació professional. L’objectiu ha estat identificar i crear oportunitats d’ocupació a l’entorn local.

Els socis del projecte va ser: Paris CDG Alliance (França, soci principal), Airport Regions Council (Bèlgica, soci a càrrec de la comunicació), Aviato (Bèlgica), Agencia de Desenvolupament Econòmic Dahme-Spreewald (Alemanya), Ajuntament del Prat de Llobregat (Espanya), Autoritat Regional de FrankfurtRheinMain (Alemanya), Municipi de Beek (Països Baixos) i l'Aeroport Internacional d'Orly (França).

Amb la seva participació, el Prat vol reforçar la seva trajectòria en matèria de promoció de formació vinculada a l’àmbit aeroportuari. En una primera fase, aquest projecte va identificar quins són els llocs de treball que conformen l’ecosistema d’un aeroport amb les habilitats i capacitats que li són pròpies a partir de la detecció de les necessitats de les empreses que operen en les zones aeroportuàries. En una segona fase, s’ha portat a terme una planificació i la previsió dels llocs de treball necessaris en el marc de les ciutats que participem en el projecte per tal que puguem desenvolupar el potencial d’aquestes àrees aeroportuàries.

En aquest projecte les diferents ciutats participants van aportar bones pràctiques executades al territori que van servir per produir una guia global de bones pràctiques. Podeu consultar el document resultant del projecte als documents relacionats.