Els animals de companyia aporten molts beneficis tant en l'àmbit personal com en el social: proporcionen afecte i acompanyament a tothom amb qui conviuen, però les persones que en són propietàries adquireixen tota una sèrie de responsabilitats i obligacions.

L’aplicació de normes bàsiques d’higiene, el coneixement de les obligacions dels propietaris i propietàries, i la reflexió sobre l’abandonament d’animals de companyia facilitarà una millor convivència entre animals i persones.

Competències

  • D'aprendre a aprendre
  • D'autonomia i iniciativa personal
  • Social i ciutadana

Objectius

  1. Definir què és un animal de companyia.
  2. Primer contacte amb el concepte de tinença responsable.
  3. Reflexionar sobre l’abandonament i les seves conseqüències.
  4. Primer contacte amb les normes bàsiques d’higiene, especialment pel que fa al COVID-19

Activitats

Làmines murals que il·lustren els objectius bàsics i titelles.

A través de diferents titelles i a partir de les peripècies de la protagonista (la gossa Quica), es treballen les normes d’higiene bàsiques, que adquireixen una major importància en la situació actual. S’inicia el primer contacte amb el concepte de tinença responsable i es reflexiona sobre l’abandonament d’animals de companyia.

Persones destinatàries

P4

Alumnat de P4 d'educació infantil

Observacions

Davant de la situación actual i canviant que estem vivint i que ens afecta tant des del punt de vista emocional com organitzatiu, les activitats s’adaptaran a la realitat social i grupal del moment que s’hagin d’impartir.

La durada de l'activitat és d'una hora.