Les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans s’organitzen de manera conjunta amb altres ajuntaments, entitats i institucions, i permeten gaudir durant uns dies de l’estada a casa nostra d’acreditats activistes d’àmbit  mundial.

Enguany treballarem amb 

  1. Marisa Franco (EEUU) –parla CASTELLÀ sobre el drets de les persones migrants / lluita contra les deportacions

Nascuda i crescuda a EEUU, es defineix com a “dona chicana queer d’Arizona” i lluita en contra de les deportacions i pels drets de les persones migrants, i també pels drets civils, drets de les dones, drets de les treballadores de la llar i drets LGTBI+. Forma part de l’organització d’activistes Mijente: “pro-black, pro-woman, pro-queer, pro-poor.” Fou líder de la campanya #Not1MoreDeportation i ha participat en moviments de base claus que organitzen campanyes per a les persones amb rendes baixes i comunitats de persones racialitzades.

2.-Tun Khin (Birmània) –parla ANGLÈS (amb servei de traducció al català) sobre drets de les minories nacionals, ètniques i religioses/ dret d’asil.  Pertany a la Rohingya Burmese Association UK

Va néixer i créixer a Myanmar. El seu avi va ser secretari d’un parlamentari. Al 1982 va esdevenir apàtrida amb la llei de 1982 que excloïa de la nacionalitat birmana la població Rohingya, que no eren considerada indígena i doncs se’ls denegava la nacionalitat. Actualment és advocat i president de l’Organització Rohingya Birmana al Regne Unit, una de les veus més conegudes al món en defensa de la població Rohingya.

Ha presentat informes sobre vulneracions de drets humans comeses contra la població Rohingya al congrés d’EEUU, al Parlament britànic, parlament suec, parlament europeu i les Nacions Unides. Escriu articles en diferents mitjans.

 

Competències

  • Comunicativa lingüística i audiovisual
  • Social i ciutadana

Objectius

  • Millorar el coneixement, la promoció i la defensa dels drets humans entre l’alumnat
  • Donar a conèixer la tasca dels diferents activistes i sensibilitzar sobre la defensa contínua del respecte dels drets humans per a tothom
  • Conscienciar de la dificultat de la tasca dels defensors i defensores dels drets humans
  • Donar a conèixer les arrels, la situació i els efectes dels conflictes que es viuen al lloc de procedència
  • Buscar la interrelació entre drets humans i pau

Activitats

Una persona experta farà una introducció a l'aula uns dies abans de la xerrada

Xerrada i col·loqui participatiu 

Materials de suport:

Es disposa de material pedagògic per treballar de manera prèvia o posterior, a l’aula.

Persones destinatàries

Alumnat de 3r i 4t d’ESO, batxillerat,  cicles formatius i alumnat del Centre de Formació de Persones Adultes