Assessorament, informació i préstec de material per a dur a terme els treballs de recerca de batxillerat

Aquesta activitat pretén donar suport als alumnes i al professorat, des d’equipaments i serveis específics, per dur a terme els treballs de recerca.

REGIDORIA D’EDUCACIÓ (Ajuntament del Prat de Llobregat, c. del Centre, 26, 1a planta. Tel.: 93 379 00 50, ext. 5351 - A/e: educació@elprat.cat). Ofereix suport en la recerca d’informació, documentació i materials que es generen als diferents departaments municipals. També facilita el contacte i la interlocució amb els tècnics municipals que poden estar relacionats amb les temàtiques sol·licitades. La Regidoria d’Educació vehicularà i articularà les demandes d’aquests recursos.

SERVEI EDUCATIU (Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya - c. del Riu Cardener, 2-4. Tel.: 93 379 80 82). El Centre de Recursos Pedagògics ofereix suport a la tasca pedagògica del professorat per a l’elaboració del treball de recerca i facilita el contacte i la interlocució amb especialistes relacionats amb les temàtiques sol·licitades.

ARXIU MUNICIPAL (Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Cèntric Espai Cultural. Tel.:  93 478 28 58 - A/e: patrimonicultural@elprat.cat). L’Arxiu Municipal ofereix assessorament i suport documental, hemerogràfic, fotogràfic i audiovisual a l’alumnat que desenvolupi treballs de recerca relacionats amb la història i el patrimoni del Prat de Llobregat. L’arxiu organitza sessions formatives i d’assessorament prèvies, adreçades als tutors/ores dels treballs de recerca, per donar-los a conèixer el fons i la documentació de què es disposa en aquest servei. Cal telefonar-hi per concertar dia de visita i atenció personalitzada. 

BIBLIOTECA MUNICIPAL ANTONIO MARTÍN (Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Cèntric Espai Cultural. Tel.: 93 370 51 52 - A/e:b.prat.am@diba.cat). Aquest servei ofereix suport bibliogràfic i documental a l’alumnat que desenvolupi treballs de recerca. Per complementar aquest suport, la Biblioteca Antonio Martín organitza tallers formatius de contingut teoricopràctic, concertats prèviament amb el tutor o tutora. Els tallers es desenvoluparan en 
una sessió d’una hora amb els continguts següents: coneixement dels serveis de la biblioteca i de la col·lecció, coneixement dels principals tipus de documents de referència, coneixement del fons de la col·lecció local, funcionament del catàleg automatitzat, funcionament de la localització en la col·lecció i referència a altres fonts d’informació (Internet, arxius, serveis d’informació...) A posteriori s’ofereix suport personalitzat, amb els recursos de cerca de la biblioteca, a les activitats de cerca documental que l’alumnat es plantegi durant la realització del seu treball de recerca.

LA PORTA DEL DELTA (Servei d’Informació i Promoció del Delta del Llobregat. Pl. de Catalunya, 39 - 41. Tel.: 93 374 13 79 - A/e: info@portadeldelta.cat) Ofereix suport bibliogràfic, documental i tècnic a l'alumnat que desenvolupi treballs sobre el delta del Llobregat. L’alumnat hi  trobarà documentació sobre la situació actual del territori, els seus espais naturals, els possibles itineraris, el parc agrari, els productes típics del Delta i les infraestructures que en formen part. El Servei d’Informació també posa a disposició de les persones usuàries un recull de totes les propostes lúdiques i educatives que ofereix el territori. El Centre també disposa d’un arxiu de consulta amb documentació tècnica sobre els canvis i les transformacions que hi ha hagut al territori els últims anys, com poden ser: l’ampliació de l’aeroport, l’ampliació del port, l’endegament del riu Llobregat, la depuradora del Baix Llobregat, la protecció ambiental (mesures compensatòries) i les repercussions socials de la transformació.

EL LLORO, SERVEIS DE JOVENTUT (Regidoria de Joventut. C. del Mariscal Joffre, 3. Tel.: 93 478 50 77 - A/e: lloro@joves.prat.cat) Preveu l’organització d’un taller sobre l’adquisició d’habilitats comunicatives per als joves de la ciutat. Aquest taller també el podrà aprofitar l’alumnat de batxillerat per a l’exposició dels treballs de recerca. S’informarà els instituts, una vegada s’hagi programat.