Visita guiada a exposicions relacionades amb la història i el patrimoni. Pot anar acompanyada de material didàctic per treballar a l’aula o a la sala expositiva. La visita amb monitors s'adapta al grup.

Competències

  • Artística i cultural
  • D'aprendre a aprendre
  • Social i ciutadana

Objectius

  • Donar a conèixer diferents moments de la història per mitjà de les exposicions que es presenten. 
  • Acostar el patrimoni històric a l’alumnat, per tal que aprengui a valorar-lo. 
  • Aprendre a valorar la història com un element decisiu per entendre el nostre entorn i la nostra ciutat. 
  • Motivar la curiositat del visitant pel que fa a diversos aspectes de la nostra cultura. 
  • Adquirir elements per aprendre a visitar les exposicions i treure’n profit.

Activitats

Exposicions programades:

Què saps del Prat?

Del 14 de setembre a l’1 de desembre de 2018

Sala d’exposicions Cèntric Espai Cultural

Quin és l’edifici més alt del Prat? Què hi havia abans del Cèntric Espai Cultural? Preguntes que es plantejaran a l’exposició i que el visitant haurà de trobar resposta entre els diferents elements expositius.

L’exposició proposa un joc de preguntes sobre curiositats, efemèrides, dates significatives, etc. vinculades a la ciutat i caldrà buscar les respostes amagades en els elements expositius.

Les dones a la fàbrica

Del 29 de setembre al 25 de novembre de 2018

Sala d’Art Josep Bages. Torre Muntadas

L’arribada de la indústria a la ciutat va oferir a les dones l’oportunitat d’accedir al treball assalariat, fora de l’àmbit domèstic. La mostra pretén explicar, a través d’entrevistes i fotografies, com va ser aquesta incursió a la indústria, des de les primeres fàbriques fins als anys vuitanta. A través d’algunes protagonistes, vol explicar les condicions de treball, d’aquestes dones.

La Granja Avícola Colominas (títol i dates provisionals)

De desembre de 2018 a gener de 2019

Sala d’exposicions Cèntric Espai Cultural

La Granja Avícola Colominas (1932-1961), va ser una granja modèlica que va centrar la seva activitat en la producció d’aviram raça Prat. Fins aquells moment només es criaven a les masies per a l’autoconsum i per a la venda en dates assenyalades. L’exposició serà un recull fotogràfic a partir del fons d’imatges donades pels hereus dels propietaris a l’Arxiu municipal del Prat (fons documental Granja Avícola Prat)."

Persones destinatàries

Què saps del Prat: Alumnat de cicle superior de primària, de secundària obligatòria i postobligatòria, centres de formació de persones adultes i altres col·lectius.

Les dones a la fàbrica: Alumnat de secundària obligatòria i postobligatòria, centres de formació de persones adultes i altres col·lectius.

La Granja Avícola Colominas: Alumnat de secundària obligatòria i postobligatòria, centres de formació de persones adultes i altres col·lectius.

 

Observacions

Grups de màxim una aula 
El calendari expositiu es programa al llarg del curs escolar. Si esteu interessats a visitar exposicions, en fer la inscripció,  indiqueu-hi el vostre correu electrònic i us enviarem informació de la resta d’exposicions.