Món contemporani

contemporani1

Debats, taules rodones, conferències, xerrades, presentacions de llibres, etc. que tenen com a objectiu promoure l'esperit crític i la mobilització de les idees, agitar el debat sobre les tendències i investigacions en la interpretació del món contemporani, fomentar el diàleg i la reflexió al voltant de les grans transformacions socials actuals i afavorir la socialització de la cultura i la participació.

Aquest projecte s'inicià el mes de gener de 2013 amb la presentació del llibre de Ferran Aisa Utopia i des de llavors han estat convidats molts més autors com Quim Brugué, Pau Llonch, Josep Manel Busqueta, Ana de Miquel, Elena Idoarte, Rosa Maria Artal, Àngels Martinez Castells i Sergi Picazo.

S'ha debatut sobre política i mitjans de comunicació, moviments socials, economia social, govern de proximitat, justícia... Amb la participació d'Ada Colau, David Fernández, Odon Elorza, Fernando Pindado, Joan Subirats, Joan Ridao, Joan Manuel del Pozo, Antón Losada, Joan Josep Nuet, Jesús Maraña i J. A. Torres Mora.

La majoria de les propostes s'han desenvolupat amb la col·laboració del Club de Lectura Pensament Polític Actual i altres entitats socials de la ciutat.

desmuntant_islamofobia

"Desmuntant la islamofòbia" amb Ibrahim Miguel Ángel Pérez i Asma Ochan

Dimecres 10 de maig, a les 19 h

La islamofòbia s’ha convertit en una de les majors amenaces contra la convivència i l’exercici dels drets fonamentals a Europa. Davant aquesta situació diversos col·lectius s’han organitzat per desmuntar els arguments que sostenen aquesta forma de discriminació.

Amb Ibrahim Miguel Angel Pérez, coordinador de Musulmans contra la islamofòbia i Asma Ochan, portaveu del col·lectiu Banu Prat.

 

"Periodisme digital. Reptes i oportunitats" 

Dimarts 23 de maig, a les 19 h

Taula rodona amb la presència de diferents personalitats expertes en l’entorn digital

El periodisme digital va néixer ja fa gairebé dues dècades. Els mitjans de comunicació tradicional han hagut de fer un gran esforç per adaptar-se al nou panorama, fent el salt cap a la posada en marxa de les seves pròpies plataformes digitals. Avui, comparteixen espai amb les publicacions natives digitals. La immediatesa informativa, la interactivitat, l’ús del multimèdia o la hipertextualitat són característiques claus en el periodisme digital.

Quins reptes i quines oportunitats afronta el periodisme en aquest context? Acabarà desapareixent la premsa en paper? Com podem estar segurs de la veracitat de la informació que ens arriba pels diferents canals? Quin paper juguen les xarxes socials? La immediatesa informativa amb la que es treballa a les xarxes està modificant la feina del periodista? 

Activitat paral·lela a l'exposició Els inicis de la premsa al Prat