Amb l'objectiu de satisfer les necessitats culturals dels ciutadans i garantir el seu accés al coneixement, el Cèntric Espai Cultural ofereix diferents cursos i tallers, així com xerrades divulgatives, lligades a les línies de treball de l'equipament. Aquestes propostes formatives giren al voltant, especialment, de l'escriptura, la música clàssica i la cultura digital.

Inscripcions a online.elprat.cat.

MÚSICA

El mite com a fil conductor d'una xerrada d'iniciació a l'òpera on veurem com aquestes històries són presents des del naixement de l'òpera al segle XVII, passant per mites literaris com Don Joan i Faust; el món fantàstic de l'anell dels nibelungs de Wagner i la tornada a Grècia amb R.Strauss i les seves Salome i Elektra.

A càrrec de Miquel Àngel Martínez.

Dimecres, 13 d'octubre a les 19 h. Més informació aquí.

Us convidem a descobrir l'òpera que va marcar un abans i un després en l'etapa compositiva de Giuseppe Verdi, "Nabucco". Durant la conferència parlarem sobre la història de com es va gestar aquesta òpera i ens endinsarem en l'univers sonor que el compositor va crear per traslladar-nos a la Babilonia de l'Antic Testament.

A càrrec de María José Anglés.

Dimecres, 10 de novembre a les 19 h. Més informació aquí.

El ballet El Trencanous és una porta al món de la fantasia i el Nadal, que totes hem escoltat o vist en alguna ocasió. Però no tot van ser llums a la vida de Piotr Illich Txaikovski. L’obra del compositor rus no s'entén sense conèixer una mica la seva vida, plena de clarobscurs que es reflecteixen a les seves òperes, concerts, simfonies i ballets. Veurem exemples musicals, mentre donem pistes del que fou la seva trajectòria vital.

A càrrec de Miquel Àngel Martínez.

Dimecres, 1 de desembre les 19 h. Més informació aquí.

Considerada una de les obres mestres de Verdi, Rigoletto és cèlebre per la presència d’uns personatges polièdrics que ens fan veure les nostres pròpies contradiccions, alhora que és una denúncia dels abusos del poder. En aquesta xerrada farem una aproximació a Rigoletto i al seu compositor, Giuseppe Verdi, un artesà que va considerar-se més un home de teatre que un músic, però malgrat aquesta consideració, va canviar la història de la música per sempre.

A càrrec d'Albert Galceran.

Dimecres, 19 de gener a les 19 h. Més informació aquí.

PÍNDOLES DIGITALS

Internet ha canviat la manera de relacionar-nos, comprar, crear, etc. Pel fet d'actuar darrere una pantalla no vol dir que no estem sotmesos a unes normes i uns drets fonamentals. En aquesta xerrada parlarem de quins drets i deures tenim quan participem en la xarxa, quin tracte han de tenir les nostres dades, els drets que tenim com a consumidors i finalment parlarem sobre els drets d'autor.

A càrrec de David Cucalon.

Dijous, 11 de novembre a les 18.30 h. Més informació aquí 

Activitat per conèixer com identificar les noticies falses, com també eines per detectar-les i verificar la informació. 

Les fake news o les notícies falses estan a l'ordre del dia a xarxes socials, webs, etc. En aquesta formació veurem com diferenciar la informació fiable de la que no ho és, tot oferint recursos per aplicar una mirada crítica davant d'una notícia apareguda a la xarxa.

A càrrec de Miquel Angel Hernandez de la Fundació Perre Tarrés.

Dijous, 25 de novembre a les 18.30 h. Més informació aquí.

Gràcies a internet podem expressar idees, compartit el nostre treball o creacions o bé contactar amb gent de tot el món via xarxes socials. Ha obert un gran ventall de possibilitats, però tot això té conseqüències? Tot el que digui pot tenir repercussió? La resposta és sí. Tot el que la comunitat veu de nosaltres rep el nom d'identitat digital, i en aquesta xerrada parlarem què podem fer, quines conseqüències hi ha i com tenir una bona carta de presentació en el món digital.

A càrrec de David Cucalon.

Dijous, 9 de desembre a les 18.30 h. Més informació aquí.

Notícies

Veure totes
Cèntric_espai de formació_Coneix els teus drets i deures a la xarxa

dimecres, 20 octubre, 2021 - 10:00

Noves píndoles digitals al Cèntric

Durant els mesos de novembre i desembre, l'equipament oferirà diferents...