Octubre Ada Lovelace

L'Ada Lovelace va ser la primera programadora d'ordinadors de la història, ja que va crear un algoritme destinat a ser processat per una màquina molt abans que existissin els ordinadors.

La segona setmana d'octubre se celebra internacionalment l'Ada Lovelace Day, un dia per visibilitzar el treball de les dones en la ciència, les matemàtiques, la tecnologia i l'enginyeria. Per això, a la Palmira volem celebrar l’Octubre Ada Lovelace!

Serà un octubre per a conèixer més de prop els misteris de la ciència i la tecnologia de la mà de dones que treballen en aquest àmbit. Propostes per a joves, escape rooms tecnològics, cuina i ciència per als més petits de la casa... tot perquè posem el nostre gra de sorra per trencar l'escletxa de gènere que hi ha en aquestes professions.

Activitats

Sabeu qui era l’Ada Lovelace? I per què va ser tan important? La nostra conta contes us ho explicarà tot mentre intentem desxifrar un enigma que ens ha enviat l'Ada...

Dijous, 10 d'octubre de 17.30 a 18.30 h. Més informació aquí

Hi ha una hacker que ens ha bloquejat els comptes d’Instagram! Necessitarem tot el nostre enginy per poder resoldre els reptes tecnològics que se’ns presenten i poder desxifrar el codi de sortida de l'escape room

Dimecres, 16 d'octubre de 17.30 a 18.30 h. Més informació aquí

Sabeu què és la neu carbònica? I la sublimació? Què ens diríeu si us diguéssim que podem calcular el pH dels aliments fent servir una col llombarda? En aquest taller aprendrem que la cuina és ciència a través d’experiments fets amb coses que tots tenim a casa.

Dissabte 19 d'octubre de 12 a 13 h. Més informació aquí

Aprèn nocions bàsiques de programació a través d’un mètode senzill i veuràs que això de programar ordinadors és molt divertit!

Dimecres 23 d'octubre a les 17 h. Més informació aquí.

Algun cop t’has preguntat com va descobrir el radi la Marie Curie? I com va saber l'Inge Lehmann com és el nucli de la terra ? Et demostrarem, a través d’experiments molt divertits, que tothom pot fer un descobriment científic.

Dijous 24 d'octubre de 17.30 a 18.30 h. Més informació aquí.

Hem viatjat a través del temps i ara no hi podem tornar! Haurem d’utilitzar totes les nostres eines tecnològiques i el nostre enginy per tornar al present.

Dissabte 26 d'octubre de 12 a 13 h. Més informació aquí