LAB de Videojocs

Laboratori de videojocs

Espai obert per aprendre i descobrir amb videojocs. Partim de la idea que els videojocs són un fenomen cultural connectat amb l'aprenentatge i la creació. Està destinat a qui li interessi descobrir aquesta nova realitat cultural, introduir-se en la creació de videojocs i establir vincles i afinitats amb altres usuaris.

Accés lliure.  Les sessions es realitzaràn els dimarts a l'aula TIC del Centre Cívic. Els horaris seran: Grup A de 17.15 h a 18 h, i Grup B de 18 h a 18.45 h.

L'activitat està dirigida a nens i nenes de 7 a 14 anys. Els menors han de venir i marxar acompanyats.

Caldrà passar 10 minuts abans per recepció, per tal d’inscriure’s a la llista diària que permetrà als nens i nenes accedir a un dels dos grups. En cas d’estar un grup ple, s’apuntarà al nen o la nena i podrà accedir al següent grup.

Més informació: moral@elprat.cat

 

De què va el laboratori?

Consoles

Podem descobrir i gaudir de molts videojocs, nous i antics, i aprendre el seu funcionament. A més a més, la cultura dels videojocs va molt més enllà i també podem investigar wikis i altres comunitats digitals amb continguts diversos com ara guies de videojocs, vídeos de gameplays, competicions d'esports electrònics, concerts de bandes sonores, anàlisis culturals, temes de debat social i cultural, i molt més. A partir d'aquí, el centre podrà oferir als usuaris altres activitats relacionades.

Mario píxels

Qualsevol activitat interactiva i creativa ens permet experimentar amb les seves eines. Per això convidem a tothom que vingui al laboratori a fer servir eines lliures i bàsiques per a la creació de videojocs o d'entorns de realitat virtual, tot aprenent el seu funcionament a partir de l'ús. Alhora, també convidem a aquells usuaris més avançats a introduir-se en el món del modding. Des del centre donarem suport i assessorament a aquells interessats en modificar videojocs amb les eines i coneixements disponibles.

Videojocs a Jardins de la Pau

Avui en dia no cal ser un expert per crear un videojoc. Hi ha moltes eines, tant lliures com de pagament, que ens permeten crear-los sense necessitat de programar. En aquest espai es dóna accés a algunes eines lliures, incloses algunes pensades per nens i nenes, així com també s'ofereix suport en la creació de projectes atenent als principis bàsics de creació de videojocs.

Cinema virtual

Els videojocs sempre han tingut una vessant social, ja des de l'època de les màquines recratives. Avui en dia, aquesta forma de compartir ha anat molt més enllà gràcies al desenvolupament de la cultura digital. En aquest espai hi podem compartir coneixements amb els altres participants, però també podem endinsar-nos en altres formes d'intercanvi cultural a la xarxa, ja sigui mitjançant la creació de continguts o participant d'allò que han compartit els altres.

Què hi fan els nens i nenes?

Els reptes són un seguit de proves que proposem als infants, tot i que també els poden pensar ells mateixos. Cadascun d'aquests reptes poden ser de diversa mena: superar un nivell de videojoc de màquines recreatives, fer alguna acció en un joc lliure (com ara fer una construcció al Minetest), crear un petit videojoc, etc. Cada vegada que en superen un, se'ls reconeix amb un assoliment, seguint la mateixa lògica de recompenses que tenen molts videojocs avui en dia.

Perfil de jugadors del laboratori de videojocs

Per tal d'encoratjar la participació els convidem a crear un petit perfil de jugador en què hi poden registrar els reptes que vagin superant. Ho fan en una cartolina en què hi dibuixen un avatar (els animem a fer-ho amb eines digitals) i hi escriuen un pseudònim, imitant les identitats dels jugadors digitals. Al revers d'aquesta targeta hi van enganxant unes icones per cada repte superat, és a dir, hi registren els assoliments.

Activitats de videojocs a Jardins de la Pau

Jugueu a videojocs i entorns de realitat virtual fets pels nens!

les Linka-Tardes!

la Linkafesta es transforma en les Linka-Tardes! Consulta les activitats que hem preparat!

Videojoc de Petits Contes

Tenim un videojoc del concurs infantil Petits Contes. Jugueu-hi aquí!