Beca Fotografia i Societat

Beca impulsada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, inclosa com a modalitat dins la Convocatòria d'Arts Visuals /UNZIP.

La finalitat de la beca és promoure la fotografia com una eina de divulgació cultural i de reflexió social. Es pretén donar l’oportunitat als fotògrafs de crear i exposar un projecte de caràcter artístic que pugui encabir-se dins l’àmbit de la fotografia documental i social.

Dels projectes presentats cada any es valora especialment:

  • La qualitat tècnica.

  • La capacitat de captar, des de la pròpia mirada, aspectes de la realitat que ens envolta i generar coneixement i opinió sobre temes d’actualitat.

  • L’argumentació coherent del projecte.

  • L’adaptació del projecte a l’entorn social del Prat de Llobregat.

 

 

NOU FANG de Santiago Sepúlveda, projecte guanyador 2020

 


Nou Fang és un projecte documental fotogràfic, que vol treballar des d'un llenguatge visual experimental i recursos contemporanis de la imatge amb una perspectiva conscient sobre la història mateixa de la fotografia. Servirà com a eina per a crear un espai de discussió pràctica amb els agricultors del Baix Llobregat, protagonistes d'aquesta història. Els processos estan dissenyats per a beneficiar a aquestes persones d'una manera efectiva, per la qual cosa el missatge està destinat també a l'Ajuntament del Prat de Llobregat i altres organitzacions o entitats amb poder de decisió sobre el Parc Agrari.