Beca Fotografia i Societat

Beca impulsada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, inclosa com a modalitat dins la Convocatòria d'Arts Visuals /UNZIP.

La finalitat de la beca és promoure la fotografia com una eina de divulgació cultural i de reflexió social. Es pretén donar l’oportunitat als fotògrafs de crear i exposar un projecte de caràcter artístic que pugui encabir-se dins l’àmbit de la fotografia documental i social.

Dels projectes presentats cada any es valora especialment:

  • La qualitat tècnica.

  • La capacitat de captar, des de la pròpia mirada, aspectes de la realitat que ens envolta i generar coneixement i opinió sobre temes d’actualitat.

  • L’argumentació coherent del projecte.

  • L’adaptació del projecte a l’entorn social del Prat de Llobregat.

 

L'any passat, les guanyadores de la beca han estat Ruta de autor amb el projecte Bandera Verde. Ruta de autor treballa en la creació d’itineraris que generen experiència i coneixement. Dissenyen rutes culturals i temàtiques que donen l’oportunitat de fer els recorreguts en companyia de l’equip que els ha perfilat. Aquest tàndem format per Aymara Arreaza i Lorena Bou proposen endinsar-se i, fer-nos reflexionar, envers les diferents capes que al llarg d'aquests anys s'han donat en la configuració del nostre front litoral, i com aquestes transformacions han repercutit a la ciutat i als seus habitants.

Pàgina web de les autores: http://rutadeautor.com/ca/