Cens d'orenetes

L’Institut Català d'Ornitologia promou la realització d'un cens d'orenetes arreu de Catalunya de manera col·laborativa i obert a tota la ciutadania. Des del departament de Medi Ambient es participa des del 2017 i es compta amb la col·laboració de diversos grups escolars.

Quins objectius té el projecte?

  • Sensibilitzar i donar a conèixer al públic general i escolar l'espècie oreneta cuablanca en particular i en general sobre totes les aus.
  • Promoure la participació de la ciutadania en l'observació de la natura i en la pràctica de la ciència en general.
  • Disposar de dades útils a l'hora de definir les mesures de gestió i protecció de l'espècie.

En què consisteix?

En què consisteix?

El projecte està adreçat a a tothom que vulgui participar en un projecte de seguiment d'aquesta espècie de gran interès com a indicador ambiental.

Els censos es fan segons les possibilitats de cada persona o entitat: pot ser tot un poble o només una part,  en un primer període, que va de l'1 al 31 de maig per mesurar la quantitat i l’estat dels nius i /o un segon, del 15 de juny al 31 de juliol, per comptabilitzar l’ocupació d’aquests nius. Sigui quan sigui cal recórrer la zona de mostreig triada i registrar les observacions, i introduir-les a la web del projecte, havent-se  donat d’alta previàment com a usuari.

Els centres escolars que participen ho fan a través d’una activitat educativa dissenyada específicament per aquest aquest projecte.

Conèixer la biodiversitat ens permet valorar l’estat de salut del nostre entorn. Ajuda’ns fent fotos amb el teu mòbil i compartint-les amb l’aplicació Natusfera, dins del projecte BioPrat.

Projectes relacionats

Servei comunitari al Delta

Servei Comunitari al Delta fent tasques d'informació ambiental i de conservació de la...

Itineraris sonors

Realització d'itineraris de captació de sons i elaboració de mapes sonors dels espais...

Biodiversitat al pati de les escoles

Els patis dels centres educatius del Prat permeten conèixer els valors de la biodiversi...

Catàleg d'invertebrats del Prat

El Prat disposa d'un inventari de la biodiversitat de fauna invertebrada de la ciutat.