Rues de dissabte de Carnaval

rua_dissabte

Dissabte és el dia de la festa grossa, quan grups i comparses prenen els carrers i tothom s'encomana de la disbauxa del Carnaval.

Després de la rua infantil és el torn de la rua d’adults d’omplir els carrers de colors, festa i bon rotllo. Participen les AMPA de la ciutat, entitats culturals i grups no formals, formant una rua espectacular amb comparses molt animades i elaborades que ha esdevingut una de les manifestacions lúdiques més importants de la ciutat.

Bases de participació

 • Pot participar qualsevol grup sense ànim de lucre i amb un mínim de set persones.
 • Cal que les comparses formin un grup amb un motiu comú de disfressa i escollir un nom que defineixi la comparsa
 • Data límit per presentar la inscripció: divendres 9 de febrer
 • Premis: El jurat estarà format per Sa Majestat Carnestoltes i la seva Cort de Disbauxa, i atorgarà els següents premis:

            Gran premi MANDRA INFINITA, tot i que fa una mica de Peresa escollir algú...

            Gran premi ELS SET PECATS CAPITALS i la Peresa, gran protagonista!

            Gran premi INDOLÈNCIA I COMUNITAT,  entre tots no farem res,  perquè poc és massa

            Premi PERDO EL TEMPS PERQUÈ VULL, perquè el Carnaval és per vacil·lar!

            Premi GANDULERIA DEL PRAT, sort que heu sortit de casa

Tots els premis consisteixen en UN PERNIL, VI i UN PA GEGANT per a cada comparsa guanyadora, oferts per Sa Majestat Carnestoltes amb la generositat que el caracteritza.

Recorregut

A les 19h, la rua comença el seu reccoregut a la cantonada de l'av. del Coronel Sanfeliu amb l'av. de l'Onze de Setembre. A continuació, segueix pel c. de Lleida, ctra. de la Marina, av. de la Verge de Montserrat, av. del Pare Andreu de Palma i finalitza davant La Capsa, on les comparses realitzen els seus lluïments finals.

Consulta tota la informació dels nous recorreguts de les rues de dissabte de Carnaval i afectacions de trànsit fent clic aquí.

Amb molta mandra però puntual, la Rua infantil és la primera en prendre els carrers el dissabte a les 17.30 h des del Cèntric Espai Cultural. En aquesta rua hi participen entitats de lleure i altres entitats i grups no formals. Es tracta d’una rua molt familiar, amb un fort component educatiu i de cohesió de grup.

Bases de participació

 • Cal que les comparses formin un grup amb un motiu comú de disfressa i escollir un nom que defineixi la comparsa
 • Poden participar-hi grups amb un mínim de set components. Es poden inscriure comparses d’entitats infantils, grups d’alumnes d’escoles del Prat i tota mena de grups independents formats per a l’ocasió
 • Data límit per presentar la inscripció: divendres 9 de febrer
 • Premis: Sa Majestat el Rei Carnestoltes premiarà, de segur, totes les comparses ben animades i que facin molta xerinola

Recorregut

La rua infantil fa la sortida a les 17.30 h des del Cèntric Espai Cultural, continua pel c. de Lleida, ctra. de la Marina, av. de la Verge de Montserrat fins a l’av. del Pare Andreu de Palma, on finalitza el seu recorregut davant de La Capsa.

Consulta tota la informació dels nous recorreguts de les rues de dissabte de Carnaval i afectacions de trànsit fent clic aquí.

Consells durant les rues

 • Informa't bé dels llocs per on ha de passar la rua i segueix les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d'ordre.
 • Segueix sempre les instruccions del personal de seguretat.
 • Recorda que els principals riscos són el pas de les carrosses i tenir un accident per enfilar-se en algun objecte, com ara contenidors, semàfors, senyals... No ho facis mai. Actua sempre amb sentit comú: durant la celebració no et posis en risc ni exposis els teus fills a un possible accident.
 • Queda't sempre darrere les tanques o la senyalització de seguretat del pas de carrosses.
 • No parlis ni facis senyals que puguin distreure el personal de seguretat, ni els acompanyants a peu de les carrosses, ni els seus conductors, tret que es tracti d’un accident o d'una emergència.
 • No t'acostis mai a les carrosses, ni intentis pujar-hi.
 • No creuis pel mig de les carrosses ni t'hi acostis quan estiguin aturades o fent càrrega de combustible.
 • Una vegada hagi acabat l’esdeveniment, abandona el lloc de manera ordenada, respectant l’ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat.
 • En cas de detectar alguna incidència informa'n immediatament el personal de seguretat i, si cal, truca al 112.